200.000 de lei nerambursabili prin programul START-UP NATION 2018. Aveți 30 DE ZILE pentru a vă înscrie în aplicație

200.000 de lei nerambursabili prin programul START-UP NATION 2018. Aveți 30 DE ZILE pentru a vă înscrie în aplicație
Aplicația Start-Up Nation 2018 este deschisă, timp de 30 de zile lucrătoare, începând din 27 decembrie 2018, ora 11:00. Vezi cum poți obține 200.000 de lei nerambursabili

Aplicația Start-Up Nation 2018 a fost deschisă joi, 27 decembrie, la ora 11:00, după ce procedura de implementare a ediției 2018 a programului a fost publicată în Monitorul Oficial. Antreprenorii pot solicita finanțări nerambursabile de câte 200.000 de lei pentru înființarea și demararea unei afaceri.

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului, conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative și a eligibilității este de 50 de puncte din maximum 100 posibile.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018 poate fi studiată AICI.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin intermediul Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului a definitivat verificarea documentațiilor de decont depuse în cadrul programului Start-Up Nation 2017, iar ultimele plăți vor fi făcute joi și vineri.

„Astăzi, 27 și mâine, 28 decembrie 2018, băncile partenere lucrează pentru a finaliza toate deconturile care sunt nominale. Mâine, ne dorim ca toate plățile pentru anul 2017 să fie făcute. Au fost depuse 7.176 de documentații complete de decont și toate vor fi plătite.(…) În această perioadă, în ultimele săptămâni, în agențiile regionale și în bănci s-a muncit foarte mult – sunt chiar câteva nopți nedormite,” a declarat Ștefan Oprea, ministrul Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Situația aprobărilor până joi, la ora 12.54. era următoarea:

– au fost înregistrate 19.297 de planuri de afaceri,

– au fost verificate 10.000 de planuri de afaceri

– au fost semnate 8.444 de contracte.

Dintre contractele semnate, 4.538 sunt în domeniul producției, 595 de contracte în domeniul IT, 2.522 de contracte în domeniul industriilor creative și 789 de contracte în domeniul serviciilor.

Ministerul anunță că, în urma aplicării programului Start-Up Nation 2017, au fost create 21.019 noi locuri de muncă, din care aproape 80% (adică 16.860 de locuri de muncă) au fost ocupate de șomeri, absolvenți sau persoane defavorizate.

Prin Start-Up Nation 2017, antreprenorii au putut solicita finanțări nerambursabile de câte 200.000 de lei pentru înființarea și demararea unei afaceri. Planurile de afaceri au fost depuse online, printr-o aplicație care a devenit activă la 15 iunie 2017 și a fost închisă 30 de zile mai târziu.

 

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide