Ai intrat pe acest site? Atunci adresa ta de e-mail este COMPROMISĂ. Hackerii au spart aproape UN MILIARD de conturi

Redactor:
Silviu Bănilă
Ai intrat pe acest site? Atunci adresa ta de e-mail este COMPROMISĂ. Hackerii au spart aproape UN MILIARD de conturi
Aproape un miliard de conturi de e-mail au fost sparte de hackeri, prin intermediul unei companii-fantomă, care a dispărut fără urmă.

Adresele de e-mail a 982 milioane persoane au fost furate în ceea ce experții numesc una din „cele mai mari breșe informatice din istorie”.

Informațiile personale includ nume, sex, data nașterii, angajatorul, detalii despre conturile de pe rețelele sociale și chiar adresa de domiciliu, scrie Daily Mail.

Experții în securitate cibernetică au descoperit breșa într-o bază de date online, creată de domeniul Verifications.io, care nu oferea nicio protecție a datelor.

Firma respectivă furniza un serviciu de „validare a unui e-mail de companie”, care permitea firmelor de marketing să verifice dacă listele lor cu adrese de e-mail sunt sau nu reale.

Verifications.io s-a închis la scurt timp de la descoperirea breșei și nimeni nu a dorit să comenteze situația.

Se cunosc puține detalii despre cei care se află în spatele acestei escrocherii.

Site-ul a fost închis după ce Bob Diachenko, un expert în securitatea cibernetică și totodată unul dintre cei care au descoperit breșa uriașă, a anunțat echipa de customer support.

Parolele și detaliile despre plățile cu cardul nu au fost divulgate, dar există alte informații vitale, precum nume de companii, cifre fiscale, site-uri ale companiilor și chiar adrese personale.

Compania înregistrată în Estonia a trimis zeci de mii de e-mailuri pentru a valida utilizatorii.

Breșele descoperite reprezintă un risc pentru cei vizațiși aceștia pot cădea pradă apelurilor / e-mail-urilor unor escroci.

Fiecare utilizator din listă primește mesajul spam „Salut” („Hi”). Ulterior, compania trimite o listă validă de utilizatori către aceste companii, astfel încât pot demara o campanie mai eficientă de PHISHING, a avertizat Diachenko.

Inchide