ANAF a dat lovitura, după ce a scos la vânzare spații comerciale deținute de Dorin Cocoș. Prețurile în zonele cu vad pur și simplu au explodat

Redactor:
Dan Straut
ANAF a dat lovitura, după ce a scos la vânzare spații comerciale deținute de Dorin Cocoș. Prețurile în zonele cu vad pur și simplu au explodat
Mai multe pe gandul.info

Pentru un spațiu comercial de 52 mp situat pe bulevardul Ștefan cel Mare (nr. 5), prețul de pornire a fost stabilit la 340.800 de lei, echivalentul a 1.456 de euro/mp, dar a fost adjudecat la 877.000 de lei, echivalentul a 3.747 de euro/mp.

Această cotație, de peste 3.700 de euro/mp, este cu cel puțin 50% mai mare decât nivelul solicitat de vânzători în anunțurile imobiliare pentru zonele centrală și ultracentrală ale Capitalei.

Spre exemplu, în zona Armenească prețurile solicitate sunt puțin peste 2.500 de euro/mp, în Piața Victoriei – sub 2.400 de euro/mp, iar în zona Ficusului chiar sub 2.000 de euro/mp.

Investitorii prezenți la sediul ANAF pentru a participa la licitații au fost total surprinși de prețul de adjudecare și spun că piața se va da peste cap după ce se vor afla prețurile. „Am venit aici pentru a obține prețuri mai bune, dar adjudecarea asta – mult peste prețul pieței din zonă și peste așteptările noastre – nu numai că ne descurajează pe noi, dar va forța mersul în sus al cotațiilor”, a spus un ofertant.

„Dacă au venit aici oameni din aceia care licitează cu ochii închiși și plătesc oricât, mai treacă-meargă, dar după ce se afișează prețurile o să se strice toată piața”, a spus alt ofertant.

Spațiul comercial situat în Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 5 a fost adjudecat de societatea RO SRL Pitești, controlată de omul de afaceri Roland Rovența, care a refuzat să discute cu presa după ședința de licitare. RO SRL Pitești licitează pentru toate cele trei spațiile comerciale scoase de Fisc la vânzare în data de 17 august.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la licitație o serie de bunuri imobile aflate în proprietatea omului de afaceri Dorin Cocoș, condamnat în dosarul Microsoft. Licitațiile se desfășoară la sediul Direcției Generale Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr.10 din București. Au fost programate ședințe de licitare pentru zilele de 17 august orele 13.30-15.00, apoi 22 august orele 13.30-15.00 și 24 august orele 13.00-15.00. Sunt scoase, astfel, la licitație supermarketuri, sedii de bănci, saloane de pariuri sau jocuri de noroc.

Fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, are de acoperit un prejudiciu de 9 milioane de euro, pentru care Fiscul a întocmit Dosarul de executare silită nr.1191/2015 și a publicat 14 anunțuri de licitație pentru tot atâtea spații.

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide