Barna, după adoptarea rectificării: Educația a fost și este subfinanțată printr-o politică intenționată

Redactor:
Teodor Bobei
Barna, după adoptarea rectificării: Educația a fost și este subfinanțată printr-o politică intenționată
Președintele USR, Dan Barna, transmite, luni, că Guvernul taie, prin rectificarea bugetară adoptată, un miliard de lei de la educație, precizând că educația a fost și este subfinanțată nu dintr-o greșeală, ci printr-o politică intenționată.

„Premierul a anunțat, astăzi în ședința de Guvern, că taie 1 miliard de lei în total, iar programul „Merg la școală” a fost eliminat complet. Este vorba despre tichetele pe care le-ar fi obținut elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional pentru cumpărarea rechizitelor necesare. Cine are de suferit în urma deciziei premierului? Peste 2 milioane de elevi. Educația a fost și este subfinanțată ani de zile nu dintr-o greșeală, ci printr-o politică intenționată, pentru că oamenii mai puțin educați sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile. România nu are altă șansă decât investiția în educație. O societate sănătoasă, cu cetățeni egali și liberi se construiește, înainte de toate, prin accesul la educație al cetățenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare și impostorii lor analfabeți funcțional în funcții publice”, a scris liderul USR, Pe Facebook.

Dan Barna a mai transmis că rezultatul guvernării vechii clase politice se vede peste tot, prin migrația masivă a românilor. „Probabil majoritatea dintre noi avem prieteni, membri ai familiei sau cunoștințe care pleacă din țară pentru că nu mai au încredere că se pot dezvolta într-o țară condusă de incompetenți și condamnați penal. În viitoarea guvernare USR PLUS reforma și investiția în educație vor ocupa un loc primordial”, conchide Barna.

Guvernul a adoptat în ședința de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019. Premierul a anunțat că reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educației se referă la programul „Merg la școală”, care nu era prevăzut în programele finanțate până la finalul acestui an.

 

Inchide