Cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil achiziționează o companie românească/ Tranzacția, în curs de aprobare la Consiliul Concurenței

Cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil achiziționează o companie românească/ Tranzacția, în curs de aprobare la Consiliul Concurenței
Foto ilustrativ
Publicat: 29/12/2020, 19:14
Actualizat: 29/12/2020, 19:15

Grupul german DKV Mobility, cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate, anunță că a achiziționat firma Smart Diesel din Arad, fondată de antreprenorii români Ovidiu Andrieş şi Daniel Imbre, furnizor important de soluţii de alimentare cu combustibil.

Tranzacția urmează să fie aprobată de Consiliul Concurenței din România pentru a fi finalizată. Prin achiziționarea Smart Diesel, compania germană cu sediul în Ratingen își consolidează prezența pe piață și baza de clienți în Europa de Est, anunță compania într-un comunicat de presă citat de zf.ro.

Smart Diesel Group va continua să funcționeze că unitate de sine stătătoare în cadrul grupului DKV

„Suntem foarte mândri că am putut realiza această achiziție. Cu Smart Diesel, primim în DKV Mobility Group o companie cu oameni extrem de profesioniști și capabili, cu o tradiție foarte puternică. Așteptăm cu nerăbdare să facem pașii următori și să ne dezvoltăm împreună”, , a declarat Marco van Kalleveen, CEO DKV Mobility.

„În ultimii ani ne-am dezvoltat continuu afacerea, împreună cu clienții și partenerii noștri de afaceri.Unirea forțelor cu DKV, cel mai mare furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate, este un pas important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem încrezători că acest parteneriat va oferi în viitor clienților noștri produse și servicii noi și foarte atractive”, a spus și Daniel Imbre, Director General Smart Diesel Group.

Ambele părți au convenit să nu dezvăluie detalii suplimentare despre tranzacție.

Firma achiziționată de DKV  operează 36 de benzinării în România, iar cardul său SD este acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate

Smart Diesel este cea mai mare companie independentă de combustibil din România şi oferă celor peste 11.000 de clienţi carduri de combustibil, combustibil vrac, soluţie pentru plata taxelor rutiere şi servicii de recuperare a TVA. Smart Diesel operează 36 de benzinării în România, iar cardul său SD este acceptat în peste 1.800 de benzinării din străinătate.

Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi par­teneriate pe plan extern în mai multe ţări. Alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în alte 19 ţări, printre care Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg, potrivit site-ului companiei.

Compania livrează motorină şi în sistem vrac pentru companiile care folosesc în activitatea lor curentă carburanţi. Livrarea se face la locul consumului, utilizând flota proprie de cisterne. Domeniile pentru care Smart Diesel livrează vrac sunt agricultură, construcţii, transporturi şi logistică şi sec­torul forestier.

Smart Diesel a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 1,53 miliarde lei (324,1 milioane euro), în creştere cu 14,5% faţă de anul anterior, şi un profit net de aproximativ 32 mil. lei (6,6 milioane euro), mai mult cu 17% faţă de anul precedent.

DKV Euro Service are 230.000 de clienți care utilizează 4,2 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board

DKV Euro Service este unul dintre furnizorii de servicii de mobilitate de top pentru industria logisticii și a transporturilor. DKV oferă la nivel european un portofoliu extins pentru optimizarea și controlul flotelor comerciale, de la alimentarea fără numerar în cele peste 180.000 puncte de acceptanță (inclusiv 60.000 de stații de carburanți și 100.000 de puncte de încărcare) pe diferite piețe și până la decontarea taxei de drum și returnarea taxei pe valoare adăugată.

DKV Euro Service face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group cu peste 1,200 de angajați.

În anul 2019, grupul a realizat un volum de tranzacții de peste 9,9 miliarde de euro și și-a desfășurat activitatea în 45 țări. Actualmente, peste 230.000 de clienți utilizează 4,2 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...