Cât câștigă angajatul Poliției Române care are un salariu mai mare decât președintele

Cât câștigă angajatul Poliției Române care are un salariu mai mare decât președintele
Publicat: 11/01/2014, 13:32
Actualizat: 20/03/2019, 21:03

Cel mai bine plătit angajat al Poliției Române, un ofițer cu funcție de comandă, a obținut în luna noiembrie a anului trecut un salariu net de 9.460 de lei, cu peste 2.400 de lei mai mult decât cel primit de șeful statului, Traian Băsescu, conform celor mai recente date publicate pe site-ul instituției și citate de Ziarul Financiar.

La polul opus, s-a aflat tot atunci un alt angajat cu aceeași funcție, dar care a încasat in venit net de doar 2.651 de lei.

Și funcționarii publici din cadrul Poliției Române primesc la final de lună salarii mari, unele depășindu-le chiar pe cele ale agenților de poliție. Dacă primii pot câștiga chiar și 4.355 de lei pe lună, salariile agenților de poliție nu depășesc 3.466 de lei.

Jandarmii încasează venituri mai mici decât polițiștii. Cel mai bine plătit ofițer cu funcție de comandă din cadrul instituției obținea în luna septembrie a anului trecut 8.420 de lei.

De asemenea, angajații Ministerului Afacerilor Interne primesc salarii mai mari decât cei ai Poliției sau ai Jandarmeriei. În acest caz un ofițer poate câștiga peste 11.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase