Câți bani au pierdut într-o săptămână cei mai bogați oameni din lume

Câți bani au pierdut într-o săptămână cei mai bogați oameni din lume
Publicat: 12/08/2012, 14:23
Actualizat: 25/03/2019, 14:05

Averea celor mai bogați 40 de oameni la nivel global a crescut cu 7,2 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în timp ce Warren Buffet a recâștigat locul al treilea, pierdut săptămâna trecută în fața cofondatorului retailerului Inditex Amancio Ortega, informează Mediafax.

Pe primele două locuri se mențin mexicanul Carlos Slim Helu, cu 74 miliarde de dolari, și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 63,6 miliarde de dolari.

Ortega, care i-a luat săptămâna trecută locul al treilea lui Buffet în Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg a cedat poziția președintelui Berkshire Hathaway după ce acțiunile Inditex au scăzut vineri cu 1,8%.

Buffet are acum o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega de 44,8 miliarde de dolari.

„Bursa a cam stagnat săptămâna trecută. Draghi nu a mai spus nimic, iar majoritatea liderilor sunt pe undeva în costum de baie”, a afirmat Jack Ablin, director pentru investiții la BMO Harris Private Bank din Chicago, care are sub administrare active de circa 60 de miliarde de dolari.

Indicele S&P 500 a închis vineri în urcare pentru a șasea ședință consecutiv, cea mai lungă perioadă de evoluție pozitivă începând din 2010, în contextul speculațiilor că Rezerva Federală Americană va lua noi măsuri de stimulare a economiei. S&P 500 a urcat cu 1,07% săptămâna aceasta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase