Ce avere are guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Ce avere are guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
Publicat: 15/07/2014, 19:24
Actualizat: 29/07/2014, 17:29

Guvernatorul Mugur Isărescu deține economii totale de 267.167 lei, 58.117 euro și 18.850 dolari, potrivit celei mai recente declarații de avere postate pe site-ul BNR.

Mugur Isărescu și-a deschis anul trecut la BCR două depozite în euro, cu o valoare totală de circa 14.600 de euro și două depozite în dolari, totalizând 8.300 de dolari. Isărescu și-a lichidat economiile de la Citibank, unde avea, potrivit declarației de avere din iunie 2013, două conturi curente de câte un dolar și respectiv 4,32 lei, deschise în 2010 la care se adăuga un depozit de 2.882 dolari, deschis tot din 2010. În schimb în cea mai recentă declarație de avere apar două conturi curente de un dolar și altul de 4,32 lei la Raiffeisen Bank, ambele fiind deschise în 2013.

Băncile unde guvernatorul BNR își ține economiile sunt BCR, UniCredit Țiriac Bank, Raiffeisen Bank, ING Bank NV Amsterdam.

Amintim că până în 2012 în declarațiile de avere ale guvernatorului și ale conducerii Băncii Centrale nu erau specificate și băncile unde aceștia își păstrează economiile, însă în vara anului 2012 pe site-ul Agenției Naționale de Integritate rubricile respective nu au mai apărut blurate. Decizia ANI a luat prin surprindere conducerea băncii centrale, consilierul guvernatorului BNR declarând la acea vreme pentru gândul că pentru populație dezvăluirea instituțiilor de credit unde își țin banii executivii BNR „poate să inducă tentații care să denatureze concurența în sistemul bancar”.

Și-a împrumutat firma Măr SRL cu 250.882 lei și și-a achitat împrumutul de la UniCredit Țiriac Bank

Împrumutul pe care guvernatorul l-a acordat în nume personal firmei pe care o deține împreună cu familia sa, Măr SRL, a urcat din iunie 2013 până în iunie 2014 cu 191.460 de lei, ajungând la 250.882 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere.

Isărescu și-a lichidat creditul de la UniCredit Țiriac Bank contractat în anul 2012 și scadent în 2014 și din care în iunie anul trecut mai avea de rambursat 421.319 lei. În declarația de avere din 2013 Mugur Isărescu preciza că apartamentul pe care îl deține în București a fost achiziționat cu un avans de 696.741 lei și un credit de 700.000 de lei de la Unicredit Tiriac Bank, din care atunci rămăsese de rambursat o sumă de 421.319 lei.

La capitolul venituri, guvernatorul Mugur Isărescu și-a menționat veniturile obținute în ultimul an fiscal de la Academia Română, unde este președinte de secție și de unde a obținut venituri de 34.428 lei, față de 31.282 lei, cât era trecut în declarația sa de avere din 2013. Din activitatea didactică la Academia de Studii Economice Mugur Isărescu a obținut venituri în ultimul an fiscal de 896 de lei, de 16 ori mai puțin decât în anul anterior.

În declarația de avere nu sunt trecute și veniturile salariale obținute în calitate de guvernator al BNR. Gândul a scris că salariul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, este de 10.000 de euro, iar cu indemnizația de la Consiliul de Administrație ajunge la 12.000 de euro.

Soția guvernatorului Băncii Centrale, Elena Isărescu, a avut din pensie venituri de 7.416 lei, față de 5,940 lei cât era trecut în precedenta declarație de avere. În ultimul an fiscal, ea a câștigat 2.700 de lei reprezentând venituri din produse agricole, în scădere de la 3.000 de lei cât apărea în declarația de avere din iunie 2013.

La capitolul imobiliar, nu apare nici o schimbare față de declarația de avare de anul trecut. Guvernatorul are în continuare casa din comuna Gruiu, satul Siliștea Snagovului, casa de vacanță din Drăgășani și apartamentul din București. Guvernatorul deține în continuare autoturismul Eagle cu an de fabricație 1993, și barca cu motor marca Delta, fabricată în 2004.

Cât privește valoarea estimată a colecției de bijuterii a guvernatorului, aceasta a crescut cu 1.500 de euro în ultimele 12 luni. La fel și colecția numismatică (monede), a cărei valoare estimată s-a majorat cu 1.000 de euro, în timp ce valoarea tablourilor și icoanelor a crescut cu 900 de euro.

Guvernatorul deține împreună cu soția bijuterii în valoare de 62.030 de euro, o colecție numismatică estimată la 40.300 de euro, tablouri și icoane de 23.300 de euro și bunuri sub formă de metale prețioase, cum ar fi vesela de argint, de 4.000 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic