Cel mai scump apartament la vânzare în marile orașe din țară este în București și costă 2 milioane de euro

Cel mai scump apartament la vânzare în marile orașe din țară este în București și costă 2 milioane de euro
Publicat: 13/02/2014, 11:32

Prețurile coboară însă și până la puțin peste 200.000 de euro, așa cum este cazul unui apartament tip duplex în Iași, arată o analiză a portalului imobiliar a celor mai scumpe locuințe scoase la vânzare în principalele șase orașe din țară. În unele cazuri, locuințele se vând mobilate și au unul sau două locuri de parcare incluse în preț.

În Capitală se situează cea mai scumpă ofertă, de două milioane de euro, reprezentând un penthouse tip duplex situat într-un bloc construit în anul 2009, în zona Șoseaua Nordului-Herăstrău. Locuința are șase camere și o suprafață utilă de 330 de metri pătrați. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafață cumulată de 140 de metri pătrați, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare în subteran.

Pe locul al doilea în clasament se situează tot un penthouse din zona Herăstrău, disponibil însă spre vânzare pentru 1,65 milioane de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat în anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucureștiului și dispune de o suprafață utilă totală de 450 de metri pătrați. Spațiul interior este compartimentat în patru camere (living și trei dormitoare), plus dependințe.

Tot în zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un preț cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere și o suprafață utilă de aproximativ 217 metri pătrați.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar și spre parcul Herăstrău, poate fi achiziționat cu 1,5 milioane de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 290 de metri pătrați, la care se adaugă terasele cu o suprafață cumulată de peste 200 de metri pătrați. Împreună cu apartamentul pot fi achiziționate și două locuri de parcare, la un preț individual de 15.000 de euro (plus TVA).

În Brașov, cel mai scump apartament scos la vânzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un preț de 600.000 de euro. Locuința face parte dintr-un imobil construit în anul 2010 în centrul istoric al orașului. Proprietatea dispune de o suprafață utilă de 290 de metri pătrați și este formată din șase camere, patru băi, o bucătărie și trei balcoane.

De asemenea, la ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, un apartament de 300 de metri pătrați utili are un preț cerut de aproape 400.000 de euro (399.000 de euro). Locuința a fost finalizată în anul 2007, este mobilată, iar în preț sunt incluse două locuri de parcare.

Cel mai scump apartament din orașul Constanța are un preț cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafață de 180 de metri pătrați și este situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele construit în anul 2008. Proprietatea este amplasată în zona Faleză Nord, are vedere la mare și se vinde complet mobilată și utilată.

În zona Mamaia Nord-Butoaie, un penthouse finalizat în anul 2012 poate fi achiziționat cu 320.000 de euro. Apartamentul are cinci camere, o suprafață utilă de 312 metri pătrați și oferă vedere la mare și asupra lacului Siutghiol. Locuința se vinde nemobilată, iar în preț este inclus un loc de parcare subteran.

În Cluj-Napoca, în zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vânzare pe portalul imobiliar pentru 300.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 250 de metri pătrați și face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizată în două unități locative, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

Totodată, în centrul orașului, un apartament situat la etajul superior al unei vile finalizate în anul 2008 are un preț cerut de 290.000 de euro. Locuința are cinci camere, o suprafață utilă de 153 de metri pătrați, iar în valoarea de achiziție sunt incluse două locuri de parcare.

În Timișoara, cel mai scump apartament scos la vânzare este un penthouse tip duplex nou-construit pentru care proprietarul cere 330.000 de euro. Apartamentul are patru camere și o suprafață utilă de 220 de metri pătrați, la care se adaugă două terase cu o suprafață cumulată de 170 de metri pătrați. Imobilul se vinde complet mobilat și utilat, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

De asemenea, în apropiere de centrul istoric al orașului, un apartament cu cinci camere, situat de data aceasta într-o clădire ridicată înainte de 1990, poate fi achiziționat cu 300.000 de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 178 de metri pătrați, este recent renovată și dispune de un loc de parcare.

Orașul Iași se află pe ultimul loc al clasamentului, în condițiile în care cel mai scump apartament scos la vânzare, un duplex construit în anul 2006, costă 220.000 de euro. Proprietatea are o suprafață utilă de 200 de metri pătrați și este compusă din șase camere, plus dependințe.

În zona Copou, tot în Iași, un penthouse situat într-un bloc ridicat în anul 2008 este scos la vânzare pentru 215.000 de euro. Apartamentul are cinci camere și o suprafață utilă de 180 de metri pătrați, se vinde parțial mobilat, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...