Cine sunt cele mai bogate femei din lume

Publicat: 16/01/2015, 19:31
Actualizat: 20/01/2015, 13:03

Cele mai bogate femei din lume dețin o avere totală de 930 miliarde dolari și influențează radical economia globală. În 2015, avuțiile lor vor crește și mai mult, potrivit CNN. Din rândul celor 286 de femei miliardare, doar 17% s-au îmbogățit pe cont propriu. America găzduiește în rezent cele mai multe femei miliardare – dar viitoarele bogătașe vor proveni din piețele emergente. Femeile miliardare au o vârstă medie de 61 de ani și peste 65% din ele au moștenit averile sub forma unor corporații multinaționale, precum lanțul de magazine Walmart și producătorul de cosmetic L’Oreal.

foto:http://edition.cnn.com/

Cea mai bogată femeie din America de Nord este Christy Walton. Aceasta este văduva lui John Walton, fiul fondatorului Walmart, Sam Walton. Christy Walton a moștenit o avere uriașă după moartea soțului ei, survenită în 2005. Cu o avere de 37,9 miliarde dolari, Walton este cea mai bogată femeie de pe planetă. În anii recenți, Walton s-a aventurat în lumea filmului, finanțând producția „Bless Me, Ultima,”, din 2013, bazată pe un roman controversat, scris de Rudolfo Anaya. La nivel mondial, America este țara cu cei mai mulți miliardari – atât bărbați, cât și femei. Astfel, în SUA locuiesc 609 dintre cei mai bogați oameni din lume.

foto: http://edition.cnn.com/

Cea mai bogată femeie din Europa și totodată cea mai bătrână din clasament este Liliane Bettencourt (92 de ani) (foto), moștenitoarea imperiului cosmetic L’Oreal. La vârsta de 15 ani, Bettencourt s-a alăturat companiei de cosmetice a tatălui ei, în calitate de ucenică și azi deține o avere de 31,3 miliarde dolari.

foto: http://edition.cnn.com/

Cea mai bogată femeie din Australia este Gina Rinehart. „Regina comerțului cu minereu de fier” are 60 de ani și controlează grupul Hancock Prospecting, înregistrând o avere de 14,8 miliarde dolari. Rinehart și-a extins portofoliul dincolo de minerit, cumpărând participații importante în trusturile media australiene, precum Fairfax Media și Ten Network Holdings.

foto:http://edition.cnn.com/

Cele mai bogate reprezentante ale sexului frumos din America de Sud sunt chiar fiicele miliardarului mexican Carlos Slim, Vanessa, Maria și Johanna.Surorile au primit în 2003 o parte din averea tatălui lor, deținând fiecare câte 6,3 miliarde dolari (19 miliarde de dolari în total). Acestea se ocupă frecvent de fundațiile umanitare ale tatălui lor, evitând afacerile familiei.

foto:http://edition.cnn.com/

La rândul său, Yang Huiyan (33 de ani) este cea mai bogată femeie din Asia. Aceasta a primit 70% din acțiunile companiei imobiliare chineze Country Garden, de la tatăl ei, în 2007. Huiyan are în prezent o avere de 6,3 miliarde dolari. Yang este vicepreședintele comitetului de guvernanță și a strâns în 2014 circa 410 milioane dolari din vânzarea de acțiuni.

foto:http://edition.cnn.com/

Cea mai bogată femeie din Orientul Mijlociu este Shari Arison, cu o avere de 4,2 miliarde dolari. Aceasta s-a născut în Israel și a moștenit averea de la tatăl ei, Ted Arison, fondatorul companiei Carnival Corporation. În prezent, miliardara deține Arison Investments, principala acționară la banca israeliană Hapoalim. Arison a investit, de asemenea, în compania Miya, care dorește să maximizeze eficiența distribuirii apei în zonele urbane.

foto:http://edition.cnn.com/

Patruzeci dintre cei mai bogați miliardari globali se află în Africa. Cea mai bogată femeie de pe continent este antreprenoarea Folorunsho Alakija, care desfășoară afaceri în industria petrolieră, a modei și a imprimării. Miliardara, care și-a început cariera antreprenorială în croitorie, deține în prezent Famfa Oil și o avere de 1,2 miliarde dolari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice