CN Aeroporturi București: accesarea de fonduri europene pe agricultură, „o practică curentă” pentru aeroporturi din UE

CN Aeroporturi București: accesarea de fonduri europene pe agricultură, o practică curentă pentru aeroporturi din UE
Publicat: 23/04/2013, 19:52
Actualizat: 29/07/2014, 21:24

Compania Națională Aeroporturi București a precizat marți că accesarea de fonduri europene pe agricultură a fost „o practică curentă” pentru aeroporturi din Uniunea Europeană, precum și pentru alți fermieri care nu sunt considerați „activi”, cum ar fi cluburile de golf. Aceștia ar urma să devină neeligibili, conform unui proiect de reformă a politicii agricole comune a UE, aprobat la 13 martie, mai menționează CN Aeroporturi București.

Precizarea a venit după ce marți ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, la seminarul Mediafax talks about agriculture că Aeroportul Henri Coandă București a accesat în anii trecuți, fonduri europene pe agricultură.

„Accesarea cu succes a unor fonduri europene constituie o dovadă în plus a faptului că, în calitatea sa de societate comercială, CN Aeroporturi București a utilizat toate resursele pentru suplimentarea veniturilor. Acțiunea a condus, printre altele, la creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene de către România”, se arată în comunicatul CN Aeroporturi București.

Compania a menționat că accesarea subvențiilor s-a făcut cu respectarea normelor europene.

„Accesarea unor subvenții pentru întreținerea unor suprafețe de teren înierbate s-a făcut în conformitate cu normele europene în domeniu, iar auditurile efectuate de către autoritățile competente au confirmat respectarea integrală a procedurilor și legislației în domeniu”, mai menționează compania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase