CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată

CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată
Publicat: 26/06/2012, 11:51
Actualizat: 22/08/2013, 20:08

CNADNR va întocmi în maxim 30 de zile procesele verbale de constatare a contravenției pentru circulația cu rovinieta expirată, deși termenul legal este de șase luni, și intenționează să reducă la 2-3 săptămâni perioada de redactare a proceselor verbale pentru lipsa rovinietei, din 20 mai.

Măsura a intrat în vigoare din data de 2 mai, astfel că în ziua respectivă au fost generate și transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravențiile constatate până la data de 31 martie, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Potrivit legii, procesul verbal de întocmire a contravenției pentru circulația fără achitarea taxei de drum sau cu rovinietă expirată se poate întocmi în maxim șase luni de la constatare, iar comunicare procesului verbal se poate face în maxim o lună.

Circulația pe drumurile naționale și autostrăzile din România fără rovinietă valabilă reprezintă contravenție și se sancționează potrivit legii cu amendă contravențională și tarif de despăgubire.

Rovinieta poate fi cumpărată de la subunitățile CNADNR și de la distribuitorii autorizați (Poșta Română, benzinăriile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR și alții).

Rovinieta electronică a fost introdusă în octombrie 2010 în urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fără TVA, atribuit consorțiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapă a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vânzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), în creștere cu 13,4% față de nivelul înregistrat în 2010, de 724,32 milioane lei.