CNADNR va plăti până la 13,3 milioane euro pentru deszăpezirea autostrăzii București-Pitești, București-Lehliu și mai multor drumuri naționale în 2013-2015

CNADNR va plăti până la 13,3 milioane euro pentru deszăpezirea autostrăzii București-Pitești, București-Lehliu și mai multor drumuri naționale în 2013-2015
Publicat: 03/01/2014, 19:38
Actualizat: 29/07/2014, 21:18

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va plăti până la 59,56 milioane de lei (13,3 milioane de euro) pentru deszăpezirea, în iernile din 2013-2015, pentru autostrăzile București-Pitești, segmentul București-Lehliu din A2, autostrada București-Ploiești, precum și pentru mai multe drumuri naționale.

Este vorba de un acord-cadru care a fost atribuit în urma unei licitații deschise, pe criteriul celui mai mic preț, potrivit anunțului publicat în sistemul electronic de licitații publice.

Banii vor fi împărțiți între mai multe firme.

Astfel, Euro Strada SRL din Brașov a câștigat contractul pentru întreținerea pe timp de iarnă în următorii doi ani a autostrăzii A1 București-Pitești. Valoarea contractului este de 14.131.489 lei fără TVA. Contractul este împărțit în opt loturi.

Societatea de Construcții Drumuri și Autostrăzi SA din București a obținut un contract de 7.856.293 lei fără TVA și va curăța de zăpadă drumuri naționale și autostrăzi din cadrul secției de drumuri naționale (SDN) Târgoviște. Contractul este împărțit în cinci loturi.

Tel Drum SA a obținut un contract de 15.286.710 lei fără TVA pentru trei loturi de drumuri naționale și autostrăzi din SDN Alexandria.

Simarc SA este firma care va deszăpezi drumurile naționale și autostrăzi din cadrul SDN Pitești. Valoarea contractului este de 6.853.842 lei pentru iernile 2013-2015, pentru patru loturi.

Drumurile și autostrăzile din SDN Buzău, împărțite în 7 loturi, vor fi curățate de zăpadă de asocierea Mecan Construct (lider)- Via Carpatia Consult și Selina SRL. Contractul are o valoare de 15.441.008 lei.

Gândul a scris că, în medie, costul cu deszăpezirea unui kilometru de autostradă sau drum național a crescut în ultimii patru ani de peste patru ori, de la un preț de 1.180 euro per kilometru în 2009, la 5.370 euro în 2013, reiese din calcule gândul pe baza datelor din sistemul de licitații publice. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a estimat că poate cheltui pentru deszăpezire în această iarnă și următoarea în jur de 172 de milioane de euro.

Prețul pentru deszăpezire a fost calculat pe baza valorilor estimate de CNADNR în cadrul procedurilor de atribuire, mai exact contractele-cadru. În calcul a fost luat un număr de aproximativ 16.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri naționale.

Ulterior, CNADNR a transmis că suma plătită efectiv pentru deszăpezirea unui kilometru de autostradă a fost în iarna anului 2012-2013 de 2.938 de euro pe kilometru, iar în iarna 2011-2012 compania a plătit un preț mediu de 3.289 de euro pe kilometru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun