CRIPTOMONEDĂ. Tehnologia blockchain, în lupta împotriva coronavirusului. Se va folosi un smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției de materiale sanitare

CRIPTOMONEDĂ. Tehnologia blockchain, în lupta împotriva coronavirusului. Se va folosi un smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției de materiale sanitare
Prima campanie de strângere a criptomonedelor, într-un demers comun menit să-i susțină pe medicii din spitale
Publicat: 14/04/2020, 09:56

Două asociații lansează în România prima campanie de strângere a criptomonedelor, într-un demers comun menit să-i susțină pe medicii din spitale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Pasionații de tehnologie se vor implica astfel în achiziția de materiale sanitare cum sunt dezinfectantul de mâini, combinezoane, măști și mănuși chirurgicale, precum și viziere cu ajutorul unui smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției.

Organizatorii au precizat însă că decizia materialelor care vor fi achiziționate va fi luată atunci când campania își va atinge scopul.

Concret, Asociația „Trei Vieți” și „Gabi, The Blockchain Buddy” lansează campania „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor” prin intermediul căreia vor colecta câte-o criptomonedă într-una din versiunile disponibile, și anume Bitcoin, Ethereum, Dash, Monero, Litecoin Cash, Tether (USDT), Bitcoin SV și Zcash, în prima crypto-campanie creată în România în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Contravaloarea unui Bitcoin este în prezent aproximativ 6.200 euro, iar această din această sumă se pot achiziționa 450 de litri dezinfectant de mâini, 300 de combinezoane, 10.000 de măști chirurgicale, 35.000 de perechi de mănuși chirurgicale sau 3.000 de viziere.

Gabi Dumitriu, specialistul ieșean în tehnologia blockchain, a demarat alături de medicii ieșeni din Asociația „Trei Vieți” această campanie cu gândul de a deschide oportunitatea implicării și participării unei nișe active și generoase, și anume pasionații de tehnologie.

Comunitatea IT este una numeroasă și dornică de implicare în demersurile societății civile, iar facilitarea acestei legături prin „Un Bitcoin în Fondul Donatorilor” reprezintă un prim astfel de proiect demarat.

Pentru a răspunde prompt nevoilor cadrelor medicale la momentul atingerii țelului campaniei, deoarece aceste necesități se schimbă zilnic în funcție de cursul pandemiei, a răspunsului fiecărei unități spitalicești, precum și a pacienților pe care îi deservesc, decizia materialelor care vor fi achiziționate va fi luată atunci când campania își va atinge scopul.

„Adaptabilitatea și rata de răspuns rapid la aceste nevoi sunt esențiale în contextul pandemiei”, menționează medicul rezident Dan Popescu, președinte al Asociației „Trei Vieți”.

Pentru că tehnologia Blockchain e în esență despre transparență, trasabilitate și securitate, Gabi Dumitriu va folosi un smartcontract pe blockchain ce va cuprinde detaliile achiziției (facturi, chitanțe etc.) ale echipamentelor achiziționate. Aceste informații vor fi publice, oricine va putea verifica cum și pe ce anume s-au folosit banii strânși în cadrul campaniei.

„În egală măsură, va fi un exercițiu bun pentru administrație, un use-case pentru implementarea tehnologiei blockchain pe partea de supply chain”, menționează Gabi Dumitriu, specialistul în această tehnologie.

Asociația studenților mediciniști „Trei Vieți” și „Asociația Industrii Creative” prin Rocanotherworld au alcătuit #FondulDonatorilor, un demers comun pentru susținerea medicilor din spitalele ieșene.

Cele două entități au lansat apelul pentru contribuțiile la Fondul Donatorilor pe 22 martie, iar acest fond comun constituit este destinat achizițiilor de echipamente și produse necesare celor din prima linie în lupta pandemiei, respectiv cadrelor medicale.

Din contribuțiile donatorilor individuali și a mai multor firme private a fost strânsă suma de 36.500 euro.

Prin Fondul Donatorilor au fost achiziționate și donate până în prezent 105 kituri de testare rapidă Spitalului „Cuza Vodă” Iași pentru testarea personalului medical și a viitoarelor mame, 700 de viziere distribuite la: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Spitalele Clinice de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” și „Elena Doamna” Iași și Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iași; 175 de litri de dezinfectant distribuiți la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna” Iași și la Direcția Publică de Sănătate Iași. Au fost plasate comenzi și sunt în curs de livrare 3000 de măști de protecție, 400 de combinezoane, mănuși chirurgicale, dezinfectanți de suprafețe și de mâini.

Luând pulsul și statusul în timp real de la membrii Asociației „Trei Vieți”, medici rezidenți în diferite spitale ieșene, acest fond își propune să răspundă prompt nevoilor acestora, ajutând la prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și la protecția cadrelor medicale.

Donațiile în #FondulDonatorilor pot fi făcute și direct în conturile celor două asociații, iar mai multe detalii se pot găsi aici: https://treivieti.ro/daruieste/

Asociația Trei Vieți este un ONG înființat de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar misiunea acesteia este de a crește pragul donatorilor din România peste cel de 2% la care ne aflăm de ani buni. Între activitățile asociației se numără recolte sangvine, campanii de educare și promovare a donării de sânge.

Asociația Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a anunțat carantina în România! Florin Cîțu va da ordin clar
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...