Cum arată vapoarele de peste 100 de milioane de dolari cumpărate de omul de afaceri Gabriel Comănescu

Redactor:
Roxana Petrescu
Cum arată vapoarele de peste 100 de milioane de dolari cumpărate de omul de afaceri Gabriel Comănescu
Gabriel Comănescu, omul de afaceri constănțean care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere, analizează o investiție de 600 de milioane de dolari într-o plat­for­mă de foraj la mare adâncime.

Este primul pas pe care Comă­nescu îl face în acest domeniu în con­textul în care cele opt platforme pe care le are acum în portofoliu îi permit să execute lucrări doar în ape cu adâncime mică (shallow water –  engl.), scrie Ziarul Financiar.

Potrivit informațiilor existente, fo­rajul marin la mică adâncime este exe­cutat în ape de circa 150-200 de metri, dar bătălia grea se dă acum pe sectorul de deep water, lucru vizibil și în Marea Neagră, unde giganți precum Exxon­Mobil sau Lukoil execută lucrări de explorare de acest tip.

Click pentru GALERIE FOTO cu noile vapoare

„Am vrea să construim două plat­forme de foraj marin, cel mai probabil într-un șantier din Norvegia. Mi-ar plă­cea să le fac și la noi, dar nu se poate. Una dintre aceste platforme va fi capa­bilă să execute lucrări deep water”, a spus Gabriel Comănescu.

El spune că investiția într-o plat­formă de acest tip poate ajunge până la 600 de milioane de dolari, în timp ce construcția unei platforme destinate lucrărilor în ape mai puțin adânci este evaluată la 200 mil. dolari.

Citește articolul integral în Ziarul Financiar

Inchide