Cum arată vila miliardarului George Soros

Publicat: 03/08/2012, 10:13
Actualizat: 30/01/2013, 03:49

„Regii Wall Street-ului” trăiesc cu adevărat regește, notează publicația americană Business Insider, care a realizat un top al celor mai scumpe proprietăți deținute de unii dintre cei mai prolifici bancheri din Statele Unite.

Fie că este vorba despre proprietăți care se întind pe zeci de hectare sau de apartamente de lux situate în centrul Manhattan-ului, cele mai cunoscute personalități din sectorul financiar american și-au adjudecat unele dintre cele mai valoroase locuințe existente pe piața imobiliară locală.

Mai mult, chiar și în timpul recesiuni, bancherii de pe Wall Street au continuat să se orienteze către proprietăți evaluate la zeci de milioane de dolari. Publicația citată notează că estimările s-au bazat pe analiza anunțurilor de vânzare, a datelor oferite de administrațiile fiscale, precum și pe expertiza unor experți imobiliari.

Conacul din Greenwich al lui Cliff Asness, cofondatorul AQR, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging din SUA, are peste 720 de metri pătrați.Vila cumpărată în 2003 are opt dormitoare, șase băi și l-a costat pe Asness 9,6 milioane de dolari.

Casa de vacanță a președintelui JP Morgan Chase, Jamie Dimon, se află într-o zonă selectă de la marginea New York-ului. Înconjurată de un teren împădurit, proprietatea a fost construită în anii 1930 și are 10 dormitoare, șapte băi mari și trei băi mici.

Dimon a achiziționat conacul în 2007 când a plătit circa 17 milioane de dolari. Experții imobiliari sunt de părere că, fiind vorba despre o proprietate deosebită, valoarea acesteia nu a scăzut în ultimii ani.

Steve Cohen, fondatorul SAC Capital Advisors, a achizițional în 1998 o vilă de 3.200 de metri pătrați situată pe un teren de 5,6 hectare, proprietatea fiind tranzacționată pentru suma de 14,8 milioane de dolari. Locuința are un teren de baschet, o piscină interioară, grădini, un teren de tenis și un teren mai mic de golf. Proprietatea este evaluată în prezent la circa 17,8 milioane de dolari.

Paul Tudor Jones a fost unul dintre primii șefi de fond de hedging care și-a cumpărat în 1994 o proprietate în Greenwich, Connecticut, oraș renumit în prezent pentru abundența bancherilor care și-au construit acolo case de vacanțe.

Imobilul este situat pe partea peninsulară a localității, având vedere către Long Island și a costat circa 11 milioane de dolari. În 1998, vila a fost dărâmată, familia Jones ridicând în locul ei o clădire inspirată din celebra locuință a președintelui american Thomas Jefferson, Monticello. Presa relatează că noua vilă ar avea un garaj de 25 de locuri și ar valora circa 18,4 milioane de euro.

Daniel H. Stern, unul dintre șefii grupului financiar Reservoir Capital, a cumpărat în 2011 un apartament de lux în centrul orașului New York. Proprietatea l-a costat 15 milioane de dolari și valorează în prezent între 16 și 30 de milioane de dolari. Apartamentul are cinci camere, șase băi și se află în vecinătatea parcului central din oraș.

Miliardarul filantrop George Soros deține alături de soția sa o casă evaluată la circa 22 de milioane de euro, situată în statul New York. În 2003, familia Soros a decis să-și extindă proprietatea cu 25 de hectare, construind totdată o altă vilă cu 19 camere în vecinătatea imobilului vechi. Presa a relatat în acea perioadă că Soros a plătit 21,5 milioane de dolari pentru proprietatea învecinată pe care a achiziționat-o de la autorul Jurrasic Park, Michael Crichton.

Boaz Weinstein, manager de hedge fund și fondatorul Saba Capital, deține un apartament în centrul New York-ului, în zona Upper East Side. Familia Weinstein a cumpărat proprietatea în 2012 pentru suma de 25,5 milioane de dolari, cu un milion de dolari peste prețul cerut de fostul proprietar.

Șeful Citi Group, Vikram Pandit, a achiziționat în 2007 un apartament cu 10 camere situat în centrul Manhattan-ului. Imobilul a costat 17,9 milioane de dolari și este evaluat în prezent la circa 30 de milioane de dolari

Stephen Freidham, manager și partener Cyrus Capital Partners, este proprietarul unui apartament de 603 metri pătrați achiziționat cu 26 de milioane de dolari anul trecut. În prezent, proprietatea situată într-o clădire de pe Fifth Avenue, în centrul New York-ului, este evaluată la peste 36 de milioane de dolari, susțin brokerii imobiliari consultați de Business Insider.

Carl Icahn, fondatorul Icahn Associates, deține o proprietate de aproape trei hectare situată în estul stațiunii Hamptons. Imobilul și terenul sunt evaluate la circa 20 de milioane de dolari, însă un vecin al familiei Icahn a scos la vânzare o proprietate similară pentru care cere circa 40 de milioane de dolari.

Gene „tigrul” Sykes, director la Goldman Sachs, a plătit 40 de milioane de dolari pentru o proprietate de 3.200 de hectare în Bel Air, California. Sykes, considerat unul dintre cei mai buni bancheri specializați pe fuziuni și achiziții din Statele Unite, și-ar fi plătit locuința cu bani gheață, scrie presa internațională.

Eddie Lampert, președintele corporației Sears Holdings,a cumpărat în martie anul acesta o pensiune în stil italian pe insula Creek, o zonă exclusivistă din Florida. Vila are o suprafață de 1.500 de metri pătrați, iar terenul se întinde pe un hectar.

Investitorul și omul de afaceri Ira Rennert deține cea mai mare reședință privată din Statele Unite, proprietatea din Hamptons fiind evaluată la circa 200 de milioane de dolari.

Clădirea principală are circa 6.130 de metri pătrați, 29 de dormitoare, 39 de băi, 12 șemineuri, o masă de cină cu o lungime de peste 27 de metri, o alee de bowling, două terenuri de tenis și unul de baschet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator