Cum și-au împărțit averea fiii celui mai bogat om din Israel, de origine română. Decizia care l-a costat pe unul dintre ei 3 miliarde de dolari

Redactor:
Mihai Schiau
Cum și-au împărțit averea fiii celui mai bogat om din Israel, de origine română. Decizia care l-a costat pe unul dintre ei 3 miliarde de dolari
Moartea lui Sammy Ofer, care s-a născut la Galați și a ajuns cel mai bogat om din Israel, a dus la împărțirea averii între cei doi fii, Idan și Eyal, acesta din urmă investind în timp peste 300 milioane euro în zona de real estate din România.

Agenția de presă Bloomberg  face într-o analiză o trecere în revistă a modului în care a ajuns să fie împărțită averea unuia dintre cei mai puternici magnați din Israel. Dintre cei doi fii ai acestuia, Eyal deține clădirea de birouri Willbrook din zona Otopeni, a fost proprietarul controversatei clădiri Cathedral Plaza și a investit în total peste 300 milioane euro în real estate în România.

Împărțirea uriașei averi a lui Sammy Ofer s-a făcut cât se poate de pașnic, după moartea lui în 2011. Practic, a fost ca la loterie, dar una cu doar două bilete, fiecare asigurând câștiguri de miliarde de dolari.

„Practic am tras fiecare un plic. Asta a fost tot. Simplu, fără nicio dramă”, povestește fratele mai tânăr, Idan, în vârstă de 61 de ani.

La fel au împărțit cei doi și tablourile Picasso și Van Gogh, precum și restul colecției de artă a tatălui lor. Celelalte active ale familiei, în real estate, acțiuni bancare, particopații în cea mai mare companiei din industria chimică din Israel, au fost împărțite în mod egal în funcție de implicarea anterioară a fiecărui frate în afaceri.

Eyal (66 de ani) a preluat pachetele de acțiuni la Mizrahi Tefahot Bank, la dezvoltatorul imobiliar Melisron Ltd și la operatorul de croaziere Royal Caribbean Cruises.  Idan a preluat controlul celui mai mare holding public din Israel și a mai multor investiții în zona tehnologiei.

Ghinionul și apetitul diferit pentru risc au făcut însă ca evoluția averii celor doi frați să fie complet diferită. Pe de-o parte, Idan a fost afectat de scăderea prețurilor mărfurilor, de investiții neinspirate și situația tot mai dificilă de pe piața din Israel. Pe de altă parte, Eyal și-a crescut averea construind clădiri de birouri și hoteluri în SUA și Europa. În 2013, când procesul de divizare al averii a fost finalizat, fiecare din cei doi frați valorau peste șase miliarde de dolari. Între timp, averea lui Idan s-a redus la 3 miliarde de dolari, iar cea a fratelui său a crescut la 8,6 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Citește în continuare pe Ziarul Financiar

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Numărul telefoanelor ascultate în România, prăbușire DRAMTICĂ! S-a aflat și care este motivul ciudat
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Suma INCREDIBILĂ cu care se vinde AVIONUL de suflet al lui Nicolae Ceaușescu. Și-l pot...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
A pus bicarbonat de sodiu în interiorul mașinii și a lăsat așa câteva minute. Ce...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide