Daea, despre majorarea prețului cartofilor: Eu o interpretez ca o situație normală / Ce îi îndeamnă ministrul Agriculturii pe cumpărători

Redactor:
Cătălin Legănel
Daea, despre majorarea prețului cartofilor: Eu o interpretez ca o situație normală / Ce îi îndeamnă ministrul Agriculturii pe cumpărători
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marți, la Galeșu, în județul Constanța, că majorarea pe piață a prețului cartofilor este una normală și îi îndeamnă pe cumpărători să aleagă soiul românesc, „chiar dacă este puțin mai sus ca preț".

„Oscilația aceasta de prețuri este generată de piață și fiecare dintre noi interpretăm în chei diferite. Eu interpretez ca o situație normală ca prețurile să oscileze în piață. Sigur, nu în amplitudini mari, dar sunt legate și de calitatea produsului. (…) Eu verific piața și v-aș ruga să înțelegeți că sunt mai tot timpul în contact cu realitatea”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea, creșterea prețului cartofilor.

Acesta i-a îndemnat pe cumpărători să aleagă cartoful românesc, chiar dacă este mai scump, din respect pentru producătorii locali.

„Produsul românesc este de mai bună calitate și îl prefer tot timpul chiar dacă este puțin mai sus ca preț. Și facem un serviciu când consumăm produse românești, știind că sunt foarte bune. Și, din respect pentru producători, ar trebui să ne îndreptăm spre aceste zone și spre producătorii care realizează asemenea produse”, a declarat el.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, marți, în județul Constanța, pentru a participa la inaugurarea stației de pompare Galeșu, care a fost retehnologizată și urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari.

 

×
Inchide