Deutsche Bank se află într-o situație dificilă. Soluția găsită de instituția bancară

Redactor:
Silviu Bănilă
Deutsche Bank se află într-o situație dificilă. Soluția găsită de instituția bancară
Cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank, a înregistrat o pierdere de 92 milioane euro în al treilea trimestru al acestui an. Instituția se confruntă cu mari probleme, generate de procesele juridice în care este implicată și investițiile neinspirate din trecut.

Pe fondul situației precare de la Deutsche Bank, CFO-ul (directorul financiar) al băncii, Stefan Krause (foto), va fi înlocuit din funcție și în locul său va veni un director de la Goldman Sachs. Deutsche Bank s-a situat pe pierdere în intervalul iulie-septembrie, comparativ cu profitul de 51 milioane euro, obținut în aceeași perioadă a anului trecut și cu profitul de 238 milioane euro din T2 2014. Veniturile nete ale Deutsche Bank în T3 2014 au crescut cu 2%, la 7,8 miliarde dolari.

Banca precizează că Stefan Krause va fi înlocuit de Marcus Schenk, în vârstă de 48 de ani, care a activat în cadrul Goldman Sachs. Krause va rămâne în funcția de director financiar până la numirea noului șef, apoi va prelua un alt post, urmând a fi responsabil cu strategiile de viitor ale instituției bancare germane, scrie independent.co.uk

Inchide