Inovație. Huawei se reprofilează către tehnologia de creștere a porcilor, pe fondul scăderii vânzărilor de telefoane mobile

Inovație. Huawei se reprofilează către tehnologia de creștere a porcilor, pe fondul scăderii vânzărilor de telefoane mobile
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 20/02/2021, 19:02

Compania Huawei se orientează către tehnologia destinată fermelor de creștere a porcilor, produse de larg consum și chiar minerit, pe fondul scăderii vânzărilor generate de sancțiunile dure aplicate smartphone-urilor sale.

Gigantului chinez al telecomunicațiilor i-a fost oprit accesul la unele componente vitale procesului de producție, după ce administrația Trump a etichetat compania ​​drept o amenințare la adresa securității naționale a SUA.

Ca răspuns la vânzările de smartphone-uri în scădere, Huawei se orientează spre alte surse de venituri pentru tehnologia sa.

Pe lângă implementarea inteligenței artificiale pentru crescătorii de porci, Huawei s-a îndreptat și către industria minieră a cărbunelui, notează BBC.

Vânzările de telefoane mobile s-au înjumătățit

Fostul președinte american Donald Trump a susținut că Huawei poate oferi guvernului chinez datele personale ale clienților, acuzații respinse de companie în mod repetat.

Drept urmare, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume a fost nevoit să se limiteze la fabricarea modelelor 4G deoarece nu are permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modelele 5G.

Vânzările de smartphone-uri Huawei au scăzut cu 42% în ultimul trimestru al anului 2020, deoarece s-a confruntat cu o aprovizionare limitată de microcipuri, din cauza sancțiunilor.

De asemenea, Huawei a fost blocat din dezvoltarea 5G în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, pe fondul temerilor legate de securitatea națională.

Rapoartele au sugerat că anul acesta își va reduce producția de smartphone-uri cu până la 60%, deși reprezentanții firmei au declarat că nu pot confirma această cifră.

„Problema nu este calitatea. Nu este o condiție de concurență echitabilă pentru Huawei, deoarece Huawei este prins între tensiunile geopolitice”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru BBC.

Astfel, Huawei pare să caute alte surse de venituri – trecând la servicii de cloud computing, vehicule inteligente și dispozitive mobile. Are chiar planuri pentru o mașină inteligentă.

Inteligența artificială este deja prezentă în fermele chineze

China are cea mai mare industrie de creștere a porcilor din lume și crește jumătate din porcii din lume.

Tehnologia ajută la modernizarea fermelor cu introducerea IA pentru a detecta bolile și a urmări animalele.

Tehnologia de recunoaștere facială poate identifica fiecare exemplar, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, dieta și condiția fizică.

Alți giganți tehnologici chinezi, inclusiv JD.com și Alibaba, lucrează deja cu fermierii din China la dezvoltarea de noi tehnologii.

„Creșterea porcilor este încă un alt exemplu al modului în care încercăm să revitalizăm unele industrii tradiționale cu tehnologii TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) pentru a crea mai multă valoare industriilor din era 5G”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Huawei.

La începutul acestei luni, fondatorul și directorul executiv Huawei, Ren Zhengfei, a anunțat un laborator de inovare minieră în provincia Shanxi din nordul Chinei.

El dorește să dezvolte tehnologii pentru minele de cărbune care să ducă la „mai puțini muncitori, la o siguranță mai mare și la o eficiență mai mare” și să le permită minerilor de cărbune să „poarte costume și cravate” la locul de muncă.

Compania se orientează și spre produse de larg consum, precum televizoare, computere și tablete.

„Încă putem supraviețui chiar și fără să ne bazăm pe vânzările de telefoane”, a spus Ren, adăugând că este foarte puțin probabil ca SUA să scoată Huawei de pe o listă neagră care împiedică firmele să lucreze cu firma de tehnologie chineză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”