Donald Trump recomandă APPLE să-și mute producția în SUA, ca să evite NOILE TAXE pentru produsele chinezești

Redactor:
Alina Botezatu
Donald Trump recomandă APPLE să-și mute producția în SUA, ca să evite NOILE TAXE pentru produsele chinezești
Donald Trump recomandă companiei Apple să-și mute producția în SUA, dacă vrea să evite majorarea taxelor impuse Chinei. Vezi de ce avertizase gigantul tehnologic că produsele sale s-ar putea scumpi

Trump a declarat, vineri, de la bordul Air Force One, că administrația americană a prevăzut taxe suplimentare în valoare de 267 de miliarde de dolari pentru produsele chinezești.

Apple a transmis o scrisoare oficialilor americani care se ocupă de comerț, în care avertizează că noile taxe pot determina majorarea prețurilor pentru o gamă largă de produse Apple, inclusiv ceasul Apple, dar nu a menționat iPhone-ul. „Povara tarifelor propuse va apăsa mult mai greu în Statele Unite decât în ​​China”, se menționează în scrisoarea Apple.

În replică, președintele Donald Trump recomandă prin Twitter o soluție: relocarea producției gigantului tehnologic în SUA. „Prețurile Apple pot crește, din cauza taxelor masive pe care le impunem Chinei – dar există o soluție mai simplă în care ar exista taxe ZERO și, într-adevăr, un stimulent fiscal. Faceți-vă produsele în Statele Unite în loc de China. Începeți să construiți noile fabrici acum”.

Apple a refuzat să comenteze aceste declarații.

Companiile din tehnologie se numără printre cele care vor fi cele mai afectate de noile taxe, deoarece acestea pot scumpi componentele importate. De asemenea, căștile Apple AirPods, unele dintre căștile Beats și noul difuzor inteligent HomePod se vor confrunta cu taxele impuse.

Foto: Hepta

 

Inchide