• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

DOSARUL OLTCHIM. Dan Diaconescu, din nou la negocieri: Banii au fost și sunt și acum. Trebuie ca și Ponta să-i vrea

DOSARUL OLTCHIM. Dan Diaconescu, din nou la negocieri: Banii au fost și sunt și acum. Trebuie ca și Ponta să-i vrea
Dan Diaconescu a declarat vineri că cei 45 de milioane de euro pentru achiziția pachetului de acțiuni la Oltchim "au existat de la începutul licitației și că este important ca și premierul Victor Ponta "să vrea să ia banii".

Dan Diaconescu a declarat vineri că cei 45 de milioane de euro pentru achiziția pachetului de acțiuni la Oltchim „au existat de la începutul licitației și că este important ca și premierul Victor Ponta „să vrea să ia banii”.

„Banii au fost și înainte de privatizare, sunt și acum și vor fi și de acum încolo, dar mai trebuie ca și Ponta să-i vrea. Partenerii noștri în această trazacție (OPSPI și Ministerul Economiei – n.r.) au înc[lcat toate clauzele de confidențialitate, furnizând presei documente bancare”, a afirmat Diaconescu, la intrarea în sediul Ministerului Economiei.

Avocatul lui Dan Diaconescu a confirmat vineri dimineață existența unui document potrivit căreia firma Gliding Ltd Amsterdam garantează că patronul OTV deține 46 de milioane de euro pentru achiziționarea combinatului Oltchim.

„Banii sunt la dispoziția lui Dan Diaconescu. Nu am spus că banii sunt ai lui Dan Diaconescu”, a declarat Daniel Fenechiu, unul dintre avocații patronului OTV.

Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confindențial care arată că o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, iar prin această acțiune cele două instituții vor să îl discrediteze pe patronul OTV, a susținut joi avocatul Daniel Fenechiu.

Joi seară, Victor Ponta a declarat că informația conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

Presă a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

Reprezentantul legal al lui Diaconescu a mai spus vineri că până în prezent contractul de vânzare/cumpărare are 42 de file, fără anexe. „Nu exclud posibilitatea ca în final contractul să aibă 1.000 de file”, a  spus avocatul.

Dan Diaconescu a câștigat pe 21 septembrie licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.
 

Inchide