Două bănci au lansat un serviciu de plăți instant între instituții: „Clienții vor putea transfera lei, în timp real”

Două bănci au lansat un serviciu de plăți instant între instituții: „Clienții vor putea transfera lei, în timp real”
Banca Transilvania și CEC Bank au lansat un serviciu de plăți instant care asigură transferul banilor între cele două bănci, valoarea individuală a unei plăți executată prin această opțiune fiind stabilită la sub 50.000 de lei.

„Clienții vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din țară care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – și anume a două parte a zilei, la final de săptămâna sau în zilele de sărbători. Aceștia vor putea folosi serviciul Plăți Instant prin BT24 Internet Banking și Mobile Banking, precum și prin aplicația BT Pay”, explică Omer Tetik, Director General, Bancă Transilvania.

La rândul său, Laurențiu Mitrache, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank, mentionează că serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate la ghișeele băncii sau prin intermediul aplicației CEC Bank Mobile Banking, momentan doar către beneficiari cu conturi deschise la Bancă Transilvania. „Pe măsură ce alte bănci vor adera la nouă schema de decontare, tranzacțiile vor putea fi inițiate și către clienții acestora”.

Serviciul a fost dezvoltat de Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăți) și Bancă Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți).

„O serie de bănci se află în etapele finale de pregătire, înrolările acestora în infrastructura pentru plăți instant urmând să fie realizate în funcție de propriile strategii pentru produsele oferite clienților și de stadiul concret al acțiunilor interne de conectare ale fiecăreia la infrastructura centrală. Este de așteptat că toate băncile să adere la acest serviciu, devenind accesibil astfel tuturor clienților bancari din Romania”, spune Sabin Carantină, Directorul General al TRANSFOND.

 

Inchide