Draghi: Analiza reformelor din Grecia progresează, dar nu s-a încheiat

Draghi: Analiza reformelor din Grecia progresează, dar nu s-a încheiat
Publicat: 24/10/2012, 20:48
Actualizat: 28/09/2018, 04:34

Analiza reformelor din Grecia, de către troica creditorilor, progresează dar nu s-a încheiat, a declarat miercuri președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, în timp ce guvernul elen a anunțat că a obținut prelungirea cu doi ani a termenului pentru ajustarea bugetară.

„Examenul nu s-a încheiat. Înțeleg că au fost făcute progrese, dar mai trebuie stabilite anumite elemente, nu cunosc mai mult”, a afirmat Draghi în timpul unei conferințe de presă la Berlin, după o reuniune cu deputați germani, transmite AFP.

Ministrul elen al Finanțelor, Yannis Stournaras, a afirmat în Parlamentul de la Atena că Grecia a obținut prelungirea cu doi ani, până în 2016, a termenului până la care trebuie să ajusteze bugetul.

Acordul cu reprezentanții troicii creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI, este esențial pentru furnizarea unei noi tranșe de împrumut, de 31,5 miliarde de euro, Greciei, care în trei săptămâni va rămâne fără fonduri.

Stournaras a arătat că va informa joi un grup de lucru al zonei euro că a finalizat planul de austeritate, după ce Comisia Europeană, BCE și FMI au făcut concesii suplimentare.

„În această dimineață, după o noapte de discuții, troica a acceptat două mari probleme, plățile compensatorii și perioada de preaviz”, a explicat Stournas în Parlament, cerând reprezentanților Stângii Democrate să sprijine planul.

Ministrul a mai spus că planul va fi depus în Parlament săptămâna viitoare sub forma a două proiecte, referitoare la măsurile de reducere a cheltuielilor și la reforma muncii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase