După datele economice record anunțate de INS, Tudose are un mesaj pentru „corul de bocitoare”

Redactor:
Adrian Ilie
După datele economice record anunțate de INS, Tudose are un mesaj pentru „corul de bocitoare”
Detalii pe Gândul

De asemenea, Tudose susține că este vorba de o creștere economică sustenabilă, el precizând că face această afirmație pentru a preîntâmpina „reacția corului de bocitoare”.

„În trimestrul al treilea (perioada iulie-septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creștere economică este rezultatul muncii tuturor românilor și al companiilor corecte din această țară. Pentru a preîntâmpina reacția corului de bocitoare afirm cu toată responsabilitatea că avem o creștere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariați cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008”, a scris Mihai Tudose.

Față de același trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat în trimestrul al treilea al anului o creștere cu 8,8% pe seria brută și cu 8,6% pe seria ajustată sezonier, a informat, marți, INS. În primele nouă luni, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2016, cu 7,0%, pe seria brută și cu 6,9% pe seria ajustată sezonier.

Inchide