Bursa de la New York: Nicio reacție în sens negativ în ziua protestelor din fața Capitoliului. Bursele europene rămân pe creștere

Redactor:
Mihaela Pântea
Bursa de la New York: Nicio reacție în sens negativ în ziua protestelor din fața Capitoliului. Bursele europene rămân pe creștere

La sfârșitul primei, și probabil singurei, zile de proteste violente din Washington (SUA), de pe treptele Capitoliului, bursa americană nu a dat semne că reacționează negativ, ba chiar a consemnat un vârf istoric.

Potrivit datelor de la închiderea sesiunii de tranzacționare, Indicele Dow Jones s-a cifrat la un maxim istoric de 30.829 de puncte, mai mare cu 1,44% față de ziua anterioară.

Indicele S&P 500, indicele celor mai mari companii americane, în funcţie de valoare, listate pe piețele americane NYSE şi NASDAQ, a închis ziua cu 3.750 puncte, mai mult cu 0,6%.

Creșterea volumelor tranzacționate nu reflectă indiferența investitorilor față de evenimentele din capitala SUA, ci doar așteptarea privind finalul acestora. Conform practicilor bursiere, investitorii urmăresc evoluția evenimentelor, evoluția companiilor și a piețelor care ar putea fi direct afectate în cazul prelungirii unei eventuale crize, și abia ulterior vând sau cumpără masiv, pe analize de trend.

Pentru că este foarte posibil ca ceea ce s-a întâmplat ieri la Washington să nu dureze mai mult de o zi, consecința ar putea fi lipsa unei reacții negative pe indicii bursieri americani.

Reacțiile piețelor au continuat să reflecte victoria democrată în Senat (…). Nicio clipă investitorii nu au fost îngrijorați, înfricoșați, de faptul că evoluțiile din Washington ar fi putut scăpa de sub control. Prețu aurului, ”barometrul fricii”, a rămas neschimbat – Radu Crăciun, analist financiar, CEO BCR Fond de pensii

(Sursa: www.raducraciun.ro)

Indicii burselor europene sunt pe creștere

Indicele bursei de la Londra, FTSE 100, s-a apreciat cu 3,47%, și a ajuns la 6,841.86 puncte.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 1,19%, până la 5,630.60 puncte, iar indicele DAX din Frankfurt s-a apreciat cu 1,76%, până la 13,891.97 puncte.

Indicele FTSE MIB al bursei italiene a înregistrat o crștere de 2,40%, până la 22,734.32 puncte, în timp ce indicele IBEX 35 din Madrid a urcat cu 3,20% la 8,350.30 puncte.

Dolarul a atins cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, joi, valuta americană fiind singura care a reacționat negativ în urma incidentelor din Washington.

Analiștii presupun că în perioada următoare preluării mandatului, Senatul controlat de democrați va determina o creștere economică la nivel global, dar va influența negativ obligațiunile și dolar, deoarece bugetul SUA și deficitele comerciale vor crește în continuare.

Nici piețele valutare nu au reacționat negativ

Indicele dolarului a crescut cu 0,1% până la 89,444 în Asia, dar a rămas aproape de cel mai scăzut nivel peste noapte, de 89,206, nivel nevăzut din martie 2018. Euro s-a menținut la 1,23260 dolari, după ce a urcat miercuri la 1,2349 dolari pentru prima dată din aprilie 2018. Dolarul american a scăzut cu 0,1%, la 103,145 de yeni, după ce a scăzut miercuri la 102,595 miercuri, pentru prima dată din martie. Yuanul japonez a fost stabil, la 6,4596 pe dolar.

Bitcoin a marcat ieri un nou record, la 37.700 de dolari, extinzând o creștere de peste 800% în ultimele 10 luni.

Ieri, 6 ianuarie 2021, protestatarii pro-Trump au pătruns cu forţa în Capitoliu în timpul ședinței Congresului SUA, fiind nemulțumiți de câștigarea alegerilor de Joe Biden, oponentul fostului președinte. Protestele au loc cu doar 14 zile câte au rămas până la preluarea de facto a președinției SUA.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide