Metalurgie. Incertitudini legate de finanțarea acționarului majoritar al Liberty Group, ce deține și combinatul siderurgic din Galați

Redactor:
Cezar Amariei
Metalurgie. Incertitudini legate de finanțarea acționarului majoritar al Liberty Group, ce deține și combinatul siderurgic din Galați

Mai multe sindicate se arată extrem de îngrijorate de soarta câtorva mii de locuri de muncă din diferite locații ale producătorului de oțel Liberty Group, ce deține și combinatul de la Galați, după ce una din principalele căi de finanțare a fost blocată.

Surse din mai multe sindicate din zona metalurgiei au declarat pentru BBC că sunt foarte îngrijorate de riscul potențial ce planează asupra a mii de locuri de muncă din siderurgia britanică.

Temerile lor sunt generate de posibile probleme financiare cu care s-ar putea confrunta Liberty Group, ce operează în Marea Britanie uzinele de la Rotherham, Stocksbridge, Newport și Hartlepool. În total, aici lucrează aproximativ trei mii de angajați.

Cu o capacitate de producție de peste 20 de milioane de tone, grupul deține peste 200 de capacități de producție în 12 țări, inclusiv în România, la Galați.

Una dintre principalele surse de finanțare ale lui Sanjeev Gupta, principalul acționar al Liberty Group, este un grup numit Greensill Capital, condus de fostul bancher de investiții Les Greensill. Printre consilierii economici angajați de grup se numără și fostul prim-ministru britanic David Cameron.

Expunerea financiară a lui Greensill la afacerea lui Sanjeev Gupta a determinat banca elvețiană de investiții Credit Suisse să înghețe retragerile de până la 10 miliarde de lire sterline din fonduri deținute ca garanție.

Surse apropiate situației au declarat pentru BBC că Greensill se confruntă cu probleme financiare grave. Acestea au adăugat că există o legătură directă între dificultățile de finanțare ale lui Gupta și riscurile la care pot fi expuse mii de locuri de muncă.

Semne de întrebare legate de modalitățile de finanțare

Privit drept un salvator al siderurgiei atunci când a intervenit pentru a cumpăra fabrici și facilități de procesare care păreau pe punctul de a falimenta, Gupta a fost în centrul controverselor din cauză că aranjamentele sale financiare au fost întotdeauna învăluite în secret.

GFG Alliance, din care face parte și Liberty Group, susține că nu există motive de îngrijorare, deoarece  dispune de fonduri curente corespunzătoare, iar planurile sale de a aduce capital proaspăt prin refinanțare avansează.

„Efortul nostru global pentru obținerea eficienței înseamnă că afacerile noastre de bază sunt puternice din punct de vedere operațional și se îmbunătățesc. Beneficiem de o redresare pe piețele de oțel și aluminiu, ceea ce înseamnă că majoritatea afacerilor noastre funcționează aproape la capacitatea maximă de a satisface cererea ridicată și generează fluxuri de numerar pozitive”, ne-a transmis miercuri Dorian Dumitrescu, director de comunicare al Liberty Galați, la solicitarea noastră de a comenta informațiile referitoare la eventualele probleme de finanțare.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide