Premiu. Competiția EY World Entrepreneur Of The Year și-a desemnat câștigătorul. Cine este cel mai bun antreprenor din lume

Premiu. Competiția EY World Entrepreneur Of The Year și-a desemnat câștigătorul. Cine este cel mai bun antreprenor din lume
Publicat: 12/06/2021, 10:00

JungJin SEO, președinte de onoare al Grupului Celltrion din Coreea de Sud, a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year™ 2021, în cadrul unei ceremonii de premiere online, transmisă în direct în întreaga lume. Coreeanul a fost ales din 45 de antreprenori calificați în finala mondială, provenind din 38 de țări și teritorii.

JungJin, în vârstă de 63 de ani, a fondat Celltrion, o firmă biofarmaceutică, în 2003, cu doar 45.000 de dolari, cu misiunea de a promova sănătatea și bunăstarea pentru toți prin dezvoltarea de medicamente inovatoare pentru tratarea bolilor autoimune, a diferitelor forme de cancer și, cel mai recent, a COVID-19. Afacerea pe care JungJin a început-o împreună cu cinci dintre colegii săi a crescut la 2.100 de angajați, cu permise de vânzare în peste 90 de țări și venituri care depășesc 1,69 miliarde dolari.

Povestea lui JungJin, care și-a asumat riscuri uluitoare, atât personale, cât și profesionale, pentru a fonda Celltrion și a-l transforma într-una dintre cele mai importante companii biofarmaceutice din lume, ne arată puterea unui antreprenor de a schimba lumea – Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova

JungJin a început ca șofer de taxi, pentru a putea urma Universitatea Konkuk din Seul, Coreea de Sud, după care s-a angajat, ca inginer, la Daewoo Motor Co. până când și-a pierdut locul de muncă pe fondul problemelor financiare ale producătorului auto în urma crizei economice asiatice din 1997.

„Câștigătorul din acest an demonstrează că ceea ce îi diferențiază pe antreprenori este adaptabilitatea și creativitatea și ne arată puterea unui antreprenor de a schimba lumea”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

În anii care au urmat, JungJin a colaborat cu colegii săi pentru a explora oportunitățile de afaceri din numeroase industrii, dintre care multe păreau promițătoare la momentul respectiv, dar nu au reușit să obțină un succes de durată. În cele din urmă, după ce a participat la o discuție găzduită de mai mulți savanți de renume, el a decis să se concentreze asupra sectorului biofarmaceutic, crezând că acesta are potențialul de a fi următorul mare motor de creștere.

Astfel, el a fondat Celltrion cu doar 45.000 de dolari. În ciuda începuturilor sale modeste, compania a devenit rapid o forță și lider în industria farmaceutică sud-coreeană. Lansarea Remsima, „primul biosimilar de anticorpi din lume”, a propulsat rapid Celltrion în rândurile companiilor de top din sectorul farmaceutic, o zonă mai puțin dezvoltată a țării. Acest succes a fost urmat de lansarea de medicamente pentru cancerul de sân și limfom, care sunt acum utilizate în întreaga lume, iar cel mai recent, a răspuns pandemiei globale prin dezvoltarea cu succes a unui tratament cu anticorpi pentru COVID-19.

Pentru mine, antreprenoriatul a fost întotdeauna despre reunirea unui grup de oameni spre o viziune comună, îmbrățișând provocările ca oportunități și angajându-se să contribuie la bunăstarea generală – JungJin SEO, președinte de onoare, Celltrion Group

Viziunea omului de afaceri a fost, potrivit comentariilor lui din cadrul ceremoniei de premiere, de a ajuta pacienții să obțină acces la medicamente sigure, eficiente și accesibile și, astfel, să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor. JungJin SEO este primul câștigător din Coreea de Sud din istoria de 21 de ani a competiției.

”Sunt onorat să mă alătur prestigiosului grup de câștigători EY World Entrepreneur Of The Year și intenționez să folosesc această platformă minunată pentru a continua să fac din această lume un loc mai bun pentru generațiile viitoare”, a adăugat acesta.

România a fost reprezentată în această competiție de Horaţiu Ţepeş, câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year – România 2020, CEO Bilka, o companie antreprenorială din Brașov, lider de piață în România în domeniul acoperișurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?