Putin susține că Rusia își revine economic. Experții spun că efectul cel mai dur al sancțiunilor abia începe

Putin susține că Rusia își revine economic. Experții spun că efectul cel mai dur al sancțiunilor abia începe
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 26/04/2022, 10:47

Vladimir Putin a declarat luni că economia Rusiei este pe cale să se „stabilizeze”, după ce a fost lovită de sancţiuni occidentale în urma declanşării „operaţiunii militare ruse” în Ucraina, scrie barrons.com citând AFP.

„Inflaţia a încetinit, creşterea săptămânală a preţurilor s-a apropiat de normal, iar la o serie de produse preţurile au început deja să scadă”, a declarat Putin în timpul unei reuniuni guvernamentale pe probleme economice.

Putin susține că economia Rusiei și-a revenit pentru că rubla ar fi o monedă „sănătoasă” și pentru că ar exista „cerere” în rândul consumatorilor. El a îndemnat la „garantarea unei normalizări progresive a dinamicii preţurilor” şi la evitarea „unei baze speculative a cererii”.

Rusia a fost sancționată economic în repetate rânduri de Occident în urma invaziei sale sângeroase din Ucraina. Au fost impuse inclusiv embargouri asupra unor exporturi-cheie care au majorat inflaţia, deja ajunsă la un nivel mare din cazua pandemiei. Însă, economiştii estimează că răul cel mare pentru economia Rusiei abia urmează, pe măsură ce impactul sancţiunilor va fi din ce în ce mai vizibil.