Fabrica Bosch din Jucu va fi gata în vară, vineri compania organizează târg de locuri de muncă

Fabrica Bosch din Jucu va fi gata în vară, vineri compania organizează târg de locuri de muncă
Compania germană Bosch anunță că în vara acestui an va finaliza lucrările la fabrica de componente auto din comuna clujeană Jucu și că va angaja până la sfârșitului anului aproximativ 325 de persoane, urmând să organizeze, vineri, un târg de locuri de muncă pentru ocuparea a circa 100 de posturi.
Publicat: 15/04/2013, 18:20
Actualizat: 01/02/2019, 21:34

Compania germană Bosch anunță că în vara acestui an va finaliza lucrările la fabrica de componente auto din comuna clujeană Jucu și că va angaja până la sfârșitului anului aproximativ 325 de persoane, urmând să organizeze, vineri, un târg de locuri de muncă pentru ocuparea a circa 100 de posturi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, grupul Bosch organizează, vineri, un târg de joburi pentru ocuparea a aproximativ 100 de poziții în noua sa fabrică din Cluj, fiind căutați ingineri cu diferite specializări, atât pentru producție, cât și pentru cercetare și dezvoltare, personal din domeniul economic și administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de producție, dar și „tineri cu potențial, pe care să îi pregătească pentru o viitoare carieră de management”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În această vară, grupul Bosch va termina lucrările de construcție pentru noua fabrică din Cluj, destinată producției și dezvoltării unităților electronice de comandă pentru industria auto. Până la sfârșitul anului, în jur de 325 de angajați își vor desfășura activitatea în cadrul unității de la Cluj. De-a lungul următorilor ani, locația urmează să fie extinsă”, se arată în documentul citat.

Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL și reprezentant al grupului Bosch în România, spune că Bosch a început angajările încă din luna octombrie a anului trecut, fiind recrutat, până în prezent, personalul de specialitate, „care avea nevoie de o perioadă de acomodare și școlarizare mai îndelungată”.

„Noii angajați au fost trimiși la training în mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum începem recrutările pentru restul pozițiilor. Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important. Vom deschide atât un centru de cercetare și dezvoltare, cât și o unitate de producție pentru industria auto, pentru care știm că vom găsi la Cluj specialiști buni”, a spus Eble.

Din punct de vedere organizațional, noul centru va avea o suprafață totală de circa 38.000 de metri pătrați și va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii.

Târgul de joburi al Bosch se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj.

Consiliul Județean Cluj a semnat, în februarie 2012, contractul cu compania Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Grupul Bosch a început în 2012 lucrările la fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investițiile planificate urmând să se ridice la 77 de milioane de euro.

Bosch a obținut și un ajutor de stat din partea Ministerului Finanțelor de circa 30 de milioane de euro, care constă în anumite scutiri, eșalonări, taxe reduse la operațiuni de import-export.

Grupul Bosch este reprezentat în România în trei orașe. În București, Bosch are o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații și echipamente auto pentru piața de aftermarket, iar în Timișoara se află un centru de comunicare.
La Blaj se află o unitate de producție pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producție destinată industriei auto.

Numărul total de angajați ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2012, peste 306.000 de angajați au generat vânzări de 52,3 miliarde de euro, în domeniile construcției de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum, energiei și echipamentelor pentru construcții.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele peste 350 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări.

Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,5 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și a înregistrat peste 4.700 de patente pe plan internațional.

Compania a fost înființată în 1886, la Stuttgart, de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară