Fabrica de rulmenți URB din India va fi condusă de manageri români

Redactor:
Carol Dan
Fabrica de rulmenți URB din India va fi condusă de manageri români
Fabrica de rulmenți URB din India va fi condusă de manageri români

„Trebuie să găsim români care să lucreze în India. (…) Echipa de conducere și muncitorii calificați vor fi români”, a declarat marți Esin Ugurtay, directorul de dezvoltare al URB, într-o întâlnire cu presa organizată la București.

URB a investit în România până în prezent 125 milioane de dolari.

Directorul general al URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a precizat că fabrica din India va avea pentru început o suprafață de 10.000 metri pătrați și 100 de angajați. Construcția unității este estimată să se încheie până la sfârșitul anului viitor, iar investiția inițială se ridică la 10 milioane de dolari.

URB mai are două fabrici de rulmenți în Ungaria și Turcia, dar unitatea din România este cea mai mare.

„Fabricile din România, Ungaria și Turcia au afaceri cumulate de 70 milioane de dolari. Fabrica din Bârlad va avea afaceri de 56 milioane de dolari în acest an”, a spus Dingiloglu.

Esin a adăugat că în ultimii trei ani au dat faliment peste 200 de producători de rulmenți, la nivel mondial, însă unitatea din Bârlad și-a reorganizat activitatea, a dezvoltat noi produse și a făcut investiții.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan.

Conducerea Rulmenți Bârlad anunța în 2012 că speră să vândă în 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piața mondială de profil, față de 200 de milioane de dolari în 2012.

Tags:
Inchide