Filiala Daimler- Star Transmission a inaugurat o nouă unitate de producție cutii de viteze, la Sebeș. Câte noi locuri de muncă au fost create

Filiala Daimler- Star Transmission a inaugurat o nouă unitate de producție cutii de viteze, la Sebeș. Câte noi locuri de muncă au fost create
Publicat: 17/07/2013, 20:36
Actualizat: 28/07/2014, 17:02

Filiala companiei germane Daimler în România, Star Transmission, a inaugurat, miercuri, la Sebeș (Alba), o nouă unitate de producție pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiție prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Star Transmission, societatea a pornit oficial, miercuri, în prezența autorităților locale și județene din Alba, linia de montaj a cutiilor automate de viteză în cinci trepte pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiție prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă, iar personalul a fost calificat în Germania, la compania Daimler, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Inaugurarea a fost făcută fără accesul presei.

De asemenea, în acest cadru festiv a fost semnat și contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1.000, compania având acest număr de angajați în cele două unități de producție de la Sebeș și de la Cugir.
Potrivit sursei citate, noua fabrică de la Sebeș a fost construită în doar 12 luni și cuprinde 9000 de metri pătrați.

„Angajații din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania, unde au beneficiat de o instruire intensivă și au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcția în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier și 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranța că procesul de calitate este cel dorit”, se arată în comunicat.

Potrivit oficialilor companiei Star Transmission, în orașul Sebeș se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz, linia de montaj, formată din două linii principale și 11 linii secundare, fiind transferată din Germania și fiind parțial automatizată.

„Pentru lucrările de construcție, asamblare linie și infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro și s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaților a avut o tendință de creștere încă de la începutul anului și astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000 , atingându-se o nouă piatră de temelie în istoria companiei”, se mai arată în comunicatul Star Transmission.
În luna aprilie, grupul german Daimler a anunțat că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producției de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeș, județul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a extins capacitatea de producție a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcționa deja la capacitate maximă și nu mai exista spațiu pentru extindere.
Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producție pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz și va acționa în calitate de centru de competență pentru rețeaua de producție de cutii de viteze, afirma Peter Schabert, directorul de producție sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

Star Transmission a fost înființată în anul 2001 și are 800 de angajați la capacitățile de producție din localitățile Cugir și Sebeș (județul Alba), unde produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât și pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producție de serie mare, piese și componente), și Sebeș (producție de serie mică, prototipuri și dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producția de la Sebeș a fost transferată anul trecut la Cugir.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari