Florin Cîțu a făcut anunțul despre impozitarea IT-iștilor: Principiul e bun, dar…

Florin Cîțu a făcut anunțul despre impozitarea IT-iștilor: Principiul e bun, dar...
Publicat: 28/01/2020, 13:27

„Discuții putem să avem multe. Dar pentru anul 2020 nu vom umbla la codul fiscal, dar sunt de principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, anunțat anterior de domnul premier, că e normal, nu…, optim ar fi ca toți să plătim aceleași impozite, taxe și contribuții. Asta este optim. Acum de la optim poți să deviezi pentru anumite situații, dar în 2020 rămânem cu acest cod fiscal, este un lucru agreat și cu mediul de afaceri, nu vom modifica nimic în 2020″, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Luni, președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este „în esență adevărată” și că trebuie discutat dacă reintroducerea impozitelor în sectorul IT este dorită acum sau dorită o introducere progresivă. Președintele a spus că trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la „ceva nesemnificativ la 6% din PIB”.

Totodată, într-un interviu acordat recent Hotnews, premierul Ludovic Orban a spus că „tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre”, idee reluată după ce, înainte să preia conducerea Guvernului, în iunie, spunea că nu este normal ca anumite categorii profesionale să fie scutite de impozit, iar altele nu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase