Fostul director general al CFR, la DNA, după ce a fost demis din funcție și a acuzat că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiții

Fostul director general al CFR, la DNA, după ce a fost demis din funcție  și a acuzat că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiții
Fostul director general al CFR, Constantin Axinia, a ajuns, marți dimineața, la DNA, la câteva zile după ce a fost demis din funcție și a acuzat că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiții. Axinia nu a făcut declarații.

Constantin Axinia, fost director general al CFR, a ajuns la sediul central al DNA și nu a făcut declarații în fața jurnaliștilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Axinia are calitatea de martor în dosarul în care a fost citat.

Consiliul de Administrație al CFR SA l-a demis din funcția de director general pe Constantin Axinia săptămâna trecută, iar acesta a declarat pentru MEDIAFAX că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiții în valoare de sute de milioane de euro.

„Domnul ministru mi-a spus să fac ceva și nu am făcut: de semnat un contract fără să aștept o hotărâre a instanței definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislație puteam să semnez contractul, dar intram sub incidența unei alte legi care spunea că dacă instanța superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, care a adăugat că valoarea contractului este „de câteva sute de milioane de euro”.

Constantin Axinia a adăugat că și departamentul juridic al companiei i-a recomandat, de asemenea, să nu semneze contractul în lipsa instanței de judecată.

„I-am zis ministrului: semnez numai în momentul în care există o sentință definitivă. Mai mult de atât, direcția juridică din cadrul companiei mi-a înaintat o notă în care îmi recomandă să nu semnez acest contract până nu va soluționa instanța de judecată acest lucru”, a spus fostul director interimar al CFR Infrastructură.
Audierea fostului director general al CFR vine la doar o zi după ce și fostul director al TAROM a venit la DNA, în cazul în care l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

 

Tags:
Inchide