GALERIE FOTO: Conace boierești scoase la vânzare la prețuri de apartamente de lux în Capitală

Publicat: 22/05/2013, 12:52
Actualizat: 31/01/2019, 18:43

Prețurile la care pot fi achiziționate conacele boierești din diferite regiuni ale țării coboară până la 300.000 euro, preț care include și o pădure de 44,4 hectare, iar maximul ajunge la 2,5 milioane de euro, echivalent cu prețul cerut de un proprietar pentru un penthouse de 500 mp în București, informează Mediafax.

„Potrivit ofertelor listate pe Imobiliare.ro, în momentul de față cel mai scump apartament scos la vânzare în Capitală are un preț cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri pătrați, construit în anul 1996, situat în zona Dorobanți-Aviatorilor. Suma impresionantă solicitată de proprietar este însă mai mult decât suficientă pentru achiziționarea unei proprietăți cu valoare arhitecturală și istorică precum unul sau chiar mai multe conace boierești; iar în astfel de cazuri oferta vine «la pachet» chiar cu zeci de hectare de teren”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Portalul a realizat un top al conacelor scoase la vânzare în diferite regiuni ale țării, în funcție de prețurile de listare. Exceptând zona București-Ilfov, astfel de proprietăți pot fi achiziționate cu mai puțin de un milion de euro.

FOTO: imobiliare.ro

Cel mai scump conac scos la vânzare este situat în apropierea Capitalei, în comuna Balotești. Conacul cu 14 camere are un preț cerut de 2,5 milioane de euro. Clădirea are o suprafață utilă de 600 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces către lacul din comună. Totuși, imobilul necesită renovare totală.

Pe locul al doilea în clasament se situează un conac restaurat cu cinci camere din Timișoara. Cu o suprafață utilă de 505 metri pătrați și un teren de 1.581 de metri pătrați, acesta este scos la vânzare pentru 900.000 de euro. Clădirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construită în stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat și renovat de către actualul proprietar, păstrând însă cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale clădirii. În afara destinației de reședință, conacul poate găzdui un club, restaurant, consulat, sediu de firmă sau o clinică privată.

FOTO: imobiliare.ro

Un preț de 800.000 de euro este solicitat pentru un conac cu 22 de camere din localitatea Zăgujeni, județul Caraș-Severin. Imobilul a fost construit în anul 1850, are o suprafață utilă de 900 de metri pătrați și este amplasat pe un teren de 2,75 hectare. Construit în stil neoclasic, conacul a servit ca reședință pentru consilierii militari ai imperiului austro-ungar. Proprietatea mai cuprinde încă opt clădiri auxiliare, cu suprafețe cuprinse între 200 și 800 de metri pătrați, precum și un parc de 3000 de metri pătrați cu arbori seculari, diferite specii de brad, arbori exotici și pomi fructiferi.

FOTO: imobiliare.ro

În apropiere de Ploiești (comuna Bucov), proprietarul unui domeniu viticol de 6.500 de metri pătrați, compus din conac și cramă, solicită un preț de 519.000 de euro. Clădirea a fost construită în anul 1901, iar din 1940 a funcționat ca spital de campanie al Crucii Roșii pentru îngrijirea răniților de pe front. Cu o suprafață utilă de 980 de metri pătrați, imobilul a fost restaurat cu ajutorul unui arhitect specializat în astfel de lucrări. Conacul cuprinde 9 camere, la care se adaugă crama amenajată în locul vechilor grajduri, o pivniță și un hangar independent.

FOTO: imobiliare.ro

În centrul Brașovului, o vilă tip conac vânătoresc, construită în anul 1924, este scoasă la vânzare pentru 480.000 de euro. Imobilul are șase camere, o suprafață utilă de 300 de metri pătrați și este amplasat pe un teren de 1.700 de metri pătrați. Clădirea are trei etaje și combină două materiale naturale de construcție – lemnul și piatra. La interior, vila este renovată și mobilată modern, păstrând însă și influențe specifice secolului trecut.

În județul Prahova, comuna Chiojdeanca, un conac cu 12 camere are un preț cerut de 300.000 de euro. Terenul pe care este amplasat are o suprafață de 14,63 de hectare. Conacul propriu-zis are o amprentă la sol de aproape 270 de metri pătrați și este construit pe parter și un etaj. Clădirea este conectată la rețelele locale de electricitate și apă curentă. Împreună cu această proprietate poate fi achiziționată și o pădure de 44,4 hectare.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului