Guvernul ia bani de la autostrăzi și dezvoltare și dă la SRI și parchete. Lista câștigătorilor și perdanților la rectificarea bugetară

Redactor:
Gandul
Guvernul ia bani de la autostrăzi și dezvoltare și dă la SRI și parchete. Lista câștigătorilor și perdanților la rectificarea bugetară
Guvernul ia bani de la ministerele principale responsabile cu investițiile - Transporturi, Dezvoltare - și dă bani în plus la SRI, Ministerul Public, Justițe și Interne. Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a prezentat astăzi coordonatele rectificării bugetare.

„Rezultatele din primul semestru arată că în 2017 creșterea economică va fi de 5,6%, față de 5,2% cât se estimase anterior, la fundamentarea bugetului pe acest an. Ca urmare a acestei creșteri, avem în vedere realizarea unui Produs Intern Brut de 837,1 miliarde de lei, față de suma din prognoza inițială, de 815,2 miliarde de lei”, a spus Ionuț Mișa. 

În minus, au fost rectificate bugetele ministerelor Dezvoltării Regionale, Transporturilor, Fondurilor Europene, respectiv Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În schimb, bani în plus vor primi ministerele Agriculturii – 1,5 miliarde de lei,  Afacerilor Interne – 1,16 miliarde de lei,  Sănătății – 207 milioane de lei, Muncii – 95,9 milioane de lei, Finanțelor – 426,6 milioane de lei, Justiției – 357,4 milioane de lei, Serviciul Român de Informații – 298,8 milioane de lei, Mediul de Afaceri – 287,9 milioane de lei, Ministerul Public – 203,5 milioane de lei. 

De asemenea, bugetele locale au primit o suplimentare de 697,2 milioane de lei.

 

Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, Ionuț Mișa a explicat că la rectificarea bugetară se vor lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze fondurile.

„Multe ministere au o execuție slabă. Ministerul Transporturilor nu are o execuție bună la investiții. Este adevărat că erau sume mari pe fonduri europene, dar nu s-a reușit atragerea lor, așa încât până la această oră execuția este slabă. Abia acum a demarat execuția. A durat foarte mult acreditarea Autorităților de Management. Dar a fost premierul la Bruxelles, a vorbit cu președintele Jean-Claude Juncker și s-a reușit deblocarea. Încep să vină banii. Cred că vom încheia cu venituri din fonduri UE de 5,2 miliarde de euro, conform programului. Este adevărat că investițiile sunt cu 17% în scădere la opt luni. La rectificare vom lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze acești bani și vom da la cele care au nevoie de bani. Vom lua și de la Transporturi. Vom păstra deficitul la 2,95% din PIB. În niciun caz nu vom trece de 3%”, a afirmat ministrul Finanțelor.

În ceea ce privește execuția bugetară, Ionuț Mișa a spus că: „Avem bani. Nici măcar o secundă nu am discutat cu FMI despre vreun împrumut”.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide