IMAGINEA STATULUI SFIOS. Prefectura Capitalei: De ce nu putem închide „Ghețăria”

IMAGINEA STATULUI SFIOS. Prefectura Capitalei: De ce nu putem închide Ghețăria
Publicat: 10/04/2013, 19:18
Actualizat: 04/08/2014, 06:57

Depozitul frigorific cunoscut sub numele „Ghețărie” din București continuă să funcționeze chiar dacă autoritățile i-au interzis activitatea pentru că firmele care vând produse alimentare în hală au contestat în instanță măsurile prin care li s-a sistat și lor activitatea, reiese din datele remise gândul de Cancelaria Prefectului Municipiului București.

Ca urmare, potrivit legii, „plângerile depuse suspendă executarea măsurilor dispuse până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în răspunsul transmis de Prefectura Capitalei.

În 2012 în „Ghețărie” vindeau produse alimentare un număr de 34 de firme care au subînchiriat spațiul de la Continent Marine Enterprise, firma care deține hala.

Prefectura recunoaște că firmele vând în continuare produse în hală, chiar dacă le-au fost emise ordonanțe de interzicere a activității.

„Din adresele de răspuns ale Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Secției Municipiului București a Gărzii Financiare, rezultă că societățile comerciale cărora le-au fost emise ordonanțe de interzicere a activității desfășoară în continuare activitatea în cadrul depozitului frigorific administrat de către SC Continent Marine Enterprise SA, având în vedere că măsura de interzicere a activității a fost contestată în instanță și, în conformitate cu prevederile art 32 alin (3) din OG nr2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor cu modificările și completările ulterioare, plângerile depuse suspendă executarea măsurilor dispuse până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în răspunsul primit de gândul de la Cancelaria Prefectului Municipiului București.

Pe de altă parte, din răspunsurile primite de Prefectură de la Oficiul Registrului Comerțului rezultă că ordonanțele de interzicere a activității pentru cele 34 de societăți comerciale au fost înregistrate din oficiu, pe baza ordonanțelor de interzicere a activității emise de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a Municipiului (DSVSA) București.

Cum se învârt instituțiile statului în jurul unei bombe ecologice

„Ghețăria” a fost controlată în cursul anului 2012 de echipe mixte coordonate de Prefectura Municipiului București și formate din reprezentanți ai Gărzi Financiare, ai Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, Direcției Generale de Poliție, Direcției de Jandarmi, Direcției Municipiului București pentru Accize și Operațiuni Vamale, Direcției de Sănătate Publică, DSVSA și Direcției pentru Agricultură a Bucureștiului.

Gândul a scris căa scris că în București pe Bdul Timișoara la nr 82 funcționează de câțiva ani un mare depozit frigorific cunoscut sub numele de „Ghețărie”. Autoritățile sanitare veterinare au decis încă de acum șase ani închiderea lui, după ce au constatat că funcționează în condiții improprii, dar patronul a contestat în instanță măsurile.

Pe scurt, carnea, mezelurile, lactatele și peștele sunt vândute în hală direct de pe niște lăzi, vitrinele frigorifice fiind scoase din prize.

Pentru prețuri cu câțiva lei mai mici decât la alte magazine, sute de bucureșteni își riscă zilnic sănătatea cumpărând produse din „Ghețărie”, după cum spun inspectorii de la ANSVSA.

Deși există decizii definitive ale instanțelor de judecată, inclusiv una a Tribunalului de arbitraj de la Washington, hala funcționează în continuare. Garda Financiară a venit, a dat amenzi și a plecat.

Contactați de gândul, reprezentanții Continent Marine Enterprise au declarat că hala frigorifică funcționează în condiții normale din punct de vedere sanitar-veterinar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912