• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

În Grecia vor fi instalate o mie de bancomate pentru bitcoin

În Grecia vor fi instalate o mie de bancomate pentru bitcoin
În Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri destinate monedei virtuale bitcoin, pentru a ajuta firmele să facă față restricțiilor impuse de măsurile de control al capitalului, potrivit unor informații citate de Kathimerini.

Site-ul CoinTelegraph a relatat că platforma Cubits de tranzacționare a bitcoin s-a asociat cu platforma elenă BTCGreece pentru a instala ATM-uri care să ajute firmele mici și mijlocii să transfere bani.

„Creăm un ecosistem al bitcoin și soluții pentru piața elenă. Inițiativa va include instalarea a 1.000 de ATM-uri și soluții pentru comerțul electronic și industria turismului”, a declarat Thanos Marinos, fondator al BTCGreece, singura platformă de tranzacționare a bitcoin din Grecia.

Marinos a declarat în luna iulie că numărul clienților noi care depun cel puțin 50 de euro la BTCGreece a crescut cu 400%, la câteva mii, în perioada mai-iunie.

Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu șase ani al cărei curs fluctuează liber și care nu este susținută de vreun guvern sau bancă centrală.

Inchide