Investitorii germani, semnal de alarmă în legătură cu „țopăiala fiscală” a PSD-ALDE: Modificările dau companiilor „un profund sentiment de nesiguranță”

Investitorii germani, semnal de alarmă în legătură cu „țopăiala fiscală a PSD-ALDE: Modificările dau companiilor „un profund sentiment de nesiguranță
Publicat: 14/11/2017, 16:54

„Cu mare îngrijorare am luat la cunoștință faptul că modificările din Codul Fiscal, anunțate de Guvern, au fost publicate în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare la începutul anului 2018. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România și de cea mai mare asociație economică ce reprezintă interesele a circa 600 de companii membre, dorește să sublinieze încă o dată pericolele pe care le reprezintă adoptarea acestor măsuri în forma actuală”, au transmis investitorii germani în România, prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.

Investitorii germani subliniază că au atras în nenumărate rânduri atenția că e nevoie de un climat fiscal transparent, stabil și predictibil pentru ca încrederea în România, ca mediu de investiții, să fie menținută, iar felul în care au fost comunicate și adoptate modificările la Codul Fiscal dau companiilor nemțești „un profund sentiment de nesiguranță”.

Reprezentații AHK dau exemplul companiilor care desfășoară activități în sectorul IT, despre care spun că se tem atât de eventualele costuri suplimentare care ar putea apărea, cât și de planificarea și implementarea viitoarelor politici fiscale, mai ales că, susțin aceștia, pentru mediul de afaceri nu este clară utilitatea acestor măsuri, cu atât mai mult cu cât e nevoie de ajustarea costurilor.

„Companiile germane din România sunt de părere că măsurile ce urmează a fi aplicate într-un timp atât de scurt, efectele acestora și reducerea predictibilității fiscale ar putea influența negativ pe termen mediu și lung atât climatul investițional, cât și competitivitatea țării și a companiilor”, se mai arată în comunicatul remis de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Investitorii germani critică destul de dur și acuzațiile repetate aduse de Executiv multinaționalelor, arătând că o distincție între companiile românești și cele cu capital străin nu corespunde spiritului unei economii globalizate, pentru că acestea din urmă fac parte din economia reală a țării, respectă legile și au o contribuție decisivă în dezvoltarea României și creșterea competitivității. „Considerațiile împotriva capitalului străin contravin nu doar scopului Guvernului României de a atrage în continuare investiții străine, dar astfel de acuzații generalizate și nedovedite sunt total contraproductive pentru dezvoltarea economiei românești”, se mai arată în sursa citată.

În România sunt active aproximativ 7.500 de companii germane sau cu capital german, majoritatea în București și în Timiș, Sibiu, Brașov și Cluj, cu un total de peste 250.000 de angajați. Investițiile germane în România depășeau la sfârșitul lui 2016 9,2 miliarde de euro, iar relația economică româno-germană este în continuă expansiune: exporturile în Germania au însumat în primele șase luni ale anului în curs 7,2 mld. EUR (+18,2% față de aceeași perioadă a anului trecut), importurile au crescut la 7,3 mld. EUR (+7,9%). Germania rămâne de departe cel mai important partener economic și comercial (23,1% din totalul exporturilor și 19,9% din importuri).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață