IOANA PETRESCU. Cine este IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANȚELOR în Guvernul Ponta 3

Redactor:
Mihai Schiau
IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANȚELOR. IOANA PETRESCU, consilier în fostul guvern Ponta, a fost numită de premierul Victor Ponta în funcția de MINISTRU al FINANȚELOR, în noul guvern USD și UDMR.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANȚELOR. IOANA PETRESCU, consilier în fostul guvern Ponta, a fost numită de premierul Victor Ponta în funcția de MINISTRU al FINANȚELOR, în noul guvern USD și UDMR.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANȚELOR, a fost consilier de stat al primului-ministru, cercetător afiliat la American Enterprise Institute și cadru universitar la Universitatea Maryland, SUA.

IOANA PETRESCU deține un doctorat și un masterat în economie de la Universitatea Harvard și este licențiată în economie și matematică la Colegiul Wellesley.

„Am venit în România pentru un an pe un post de consilier de stat ca să îl ajut pe premier cu probleme economice, mai ales cu fiscalitatea, relația cu mediul de afaceri și cu investițiile”, scrie IOANA PETRESCU pe blogul personal.

Printre domeniile de specialitate ale IOANEI PETRESCU se numără finanțele publice, economia țărilor emergente și în curs de dezvoltare, precum și economia de securitate națională.

IOANA PETRESCU a fost numită la începutul lunii septembrie a anului trecut consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

Consultați CV-ul Ioanei Petrescu, propusă de premierul Victor Ponta ministru al Finanțelor Publice

De la numirea în funcția de consilier, IOANA PETRESCU a publicat mai multe articole pe tema evaziunii fiscale.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANȚELOR. Într-un material intitulat „Cumpărați-mi usturoiul, vă rog! Nu am vândut nimic azi!”, consiliera premierului Ponta IOANA PETRESCU a povestit un incident la care a fost martoră, la scurt timp după ce s-a întors în România.

„Când am ieșit din magazin, am observat pe trotuar o mulțime de lume care vindea orice, de la haine la aparate de uz casnic, la mâncare. Mi-am făcut loc printre vânzătorii ambulanți și mă îndreptam spre o intersecție când am auzit niște plânsete în spatele meu. Când m-am întors, am văzut o bătrânică în genunchi pe trotuar, trăgând de mâini pe un tânăr. Când m-am apropiat, am observat că avea în mâini câteva bucăți de usturoi pe care încerca să le pună în mâna tânărului și îl ruga:

– Cumpărați-mi usturoiul, vă rog! Nu am vândut nimic azi! Vă rog eu mult de tot!”, a scris ea în opinia publicată de Ziarul Financiar.

În opinia sa, astfel de situații pot fi evitate dacă „toți contribuabilii să își plătească impozitul, să avem destui bani pentru a plăti pensii mai mari și pentru a oferi servicii de calitate pensionarilor. Cumpără usturoiul, pentru că ești om! Plătește impozitele, pentru că ești cetățean și ești de două ori om astfel!”, scrie IOANA PETRESCU.

Reprezentanții cabinetului IOANEI PETRESCU au precizat pentru gândul că momentan consiliera premierului Victor Ponta nu dorește să facă declarații în legătură cu propunerea de a deveni ministru de Finanțe, însă va avea o intervenție publică pe acest subiect în curând.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide