Isărescu îi temperează pe PSD-iști. „Dânșii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”. Reacția lui Dragnea

Redactor:
Dan Straut
Isărescu îi temperează pe PSD-iști. „Dânșii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”. Reacția lui Dragnea
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a explicat luni că între banca centrală și Parlament sau Guvern nu are loc un conflict, dar este dificil de armonizat ceea ce vrea populația cu cât poate da economia.

„Parlamentul a creat o instituție independentă (n.n.- BNR) care vine și spune cât poate economia. Ei spun ce vrea votul popular, noi spunem cât poate economia – trebuie să ne întâlnim undeva”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu în cadrul unui briefing de presă după ședința de politică monetară.

„Modelul nostru evaluează excesul sau surplusul de cerere, respectiv consumul care nu e susținut de producție. Comisia Națională de Prognoză a estimat că acest excedent este mai redus, noi am venit cu varianta noastră. Dar te uiți la balanța contului curent și constați cu cât importurile au depășit exporturile, și atunci nu mai poți să minți, e ca și cerneala pe hârtia de turnesol. Atunci e cam târziu”, a spus guvernatorul, referindu-se la divergențele privind structurarea bugetului.

„Dânșii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”, a mai precizat Mugur Isărescu. 

În replică, președintele PSD Liviu Dragnea l-a contrazis pe guvernatorul BNR, spunând că Executivul lucrează cu date concrete, nu cu sondaje.

„Guvernul lucrează cu cifre și date concrete, nu cu sondaje. Nu, pe domnul Isărescu nu l-am văzut niciodată acid”, a declarat președintele PSD , Liviu Dragnea

Inchide