• Publicat:
Financiar

Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%. Investițiile nu au fost făcute

Kelemen Hunor, despre deficitul bugetar: Nimeni nu s-a gândit la 4,6%. Investițiile nu au fost făcute
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți seară, că nimeni nu se aștepta la încheierea anului 2019 cu un deficit bugetar de 4,6%. El a adăugat că printre cauzele care au dus la un deficit mare se numără investițiile care nu au fost făcute.

„Se știa că va fi un deficit mai mare decât era prevăzut în proiectul de bugetm, dar cifra asta arată că pe parcursul anului anumite categorii de cheltuieli au depășit foarte mult previziunile și ceea ce s-a și votat în buget. Pe de altă parte, investițiile nu au fost făcute și bănuiesc că și asta este o cauză. Nici colectarea taxelor și impozitelor nu este la nivelul preconizat. Este la un nivel foarte, foarte scăzut. 4,6 este foarte mult. E un deficit mare”, a spus Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Liderul UDMR precizează că nimeni nu s-a gândit la un deficit de 4,6%.

„Nu văd toate datele de la Ministerul de Finanțe, nu îmi dau seama care au fost acele cheltuieli că nu au fost plătite pe parcursul anului.Probabil că PSD s-a gândit că vor plăti în 2020 și a venit PNL și a plătit o parte, la PNDL sau asistență socială.

Și PNL când a venit la guvernare știa cam ce îl așteaptă, pentru că aveau analiști buni care au spus că urmează un deficit mai mare decât 3%. Nimeni nu s-a gândit la 4,6%”, a subliniat Kelemen.

Întrebat dacă România își permite majorarea pensiilor sau dublarea alocațiilor, liderul UDMR susține că România este în criză guvernamentală de opt ani de zile.

„Întrebarea corectă nu este dacă își permite România sau nu, ci dacă putem să ieșim din această criză guvernamentală care durează de opt ani de zile și dacă putem să începem o restructurare a tot ce înseamnă cheltuielile din buget, după alegerile anticipate”, a spus Kelemen Hunor.

×
Inchide