FINANȚARE. Al doilea cel mai mare abator din țară investește pe timp de criză

FINANȚARE. Al doilea cel mai mare abator din țară investește pe timp de criză
două milioane de euro au investit cei de la Abatorul Periș pentru mărirea capacității de producție și ambalare pentru secțiile de procesare carne
Publicat: 29/04/2020, 08:57

Nu mai puțin de două milioane de euro au investit cei de la Abatorul Periș pentru mărirea capacității de producție și ambalare pentru secțiile de procesare carne, în plină #coronacriză.

De asemenea, potrivit anunțului făcut marți, 28 aprilie 2020, operatorul din sectorul cărnii de porc a precizat că a achiziționat și un sistem performant de scanare și de monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților.

„A fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgență, pentru a putea acoperi cererea din piață și pentru a ne respecta promisiunea, aceea de a asigura aprovizionarea cu carne proaspătă de porc a tuturor consumatorilor noştri, din surse 100% românești”.

„Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producție pentru produsele cu valoare adăugată – micii și cârnații de Periș -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie.

„Investiția vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici și cârnați prin tehnologia «no touch» și achiziționarea unor linii noi de ambalare și etichetare.

„De asemenea, am achiziționat și un sistem performant de scanare și monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților.

„Investiția actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea stației de epurare a apei uzate”, a precizat Bogdan Grama, Director General, Abatorul Periș.

În cadrul complexului de abatorizare sunt aplicate cu rigurozitate toate măsurile de prevenire și gestionare a urgenței epidemiologice COVID-19, fiind monitorizate permanent și cu maximă atenție starea de sănătate a angajaților, operațiunile de producție, comerciale și logistice, în acord cu normele emise de către autoritățile române competente.

În întreaga rețea de magazine a operatorului sunt implementate zilnic măsuri stricte de igienă şi prevenţie atât pentru angajați, cât și pentru clienți, iar cele 24 de magazine din București și împrejurimi rămân deschise în această perioadă, cu un program normal de funcționare.

„Suntem pregătiți pentru a ne continua activitatea fără întreruperi, chiar dacă situația actuală se va prelungi, pentru a asigura o producție constantă de carne de porc și produse din carne de porc, din surse românești”.

„Rămânem fideli promisiunii noastre, aceea de a livra carne de porc și produse din carne de porc proaspete, care ajung pe rafturile magazinelor într-un interval de 30 de ore de la sacrificare, asigurându-ne permanent că sunt respectate cele mai exigente standarde de igienă din punct de vedere operațional și de siguranță alimentară.

„Pentru furnizarea de materie primă de calitate lucrăm îndeaproape cu ferme partenere din România, care se aliniază normelor europene de sănătăte şi bunăstarea animalelor”, a mai precizat șefului unității de abatorizare.

Inaugurat în iulie 2015 și beneficiind de investiții de peste 20 milioane de euro, Abatorul Periș este a doua cea mai mare și cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc din România, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an.

Societatea beneficiază de certificare International Food Standard, are peste 600 angajați, operează un lanț propriu de 24 de magazine de desfacere în București și împrejurimi, susține în mod activ peste 46 de ferme de porci din România și deține parteneriate cu cele mai importante lanțuri comerciale din țară.

Sursă foto: Abatorul Periș

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control