Investiție. Clădirea de birouri One Tower primește o finanțare de 50 de milioane euro. Proiectul va fi finalizat până la vară

Investiție. Clădirea de birouri One Tower primește o finanțare de 50 de milioane euro. Proiectul va fi finalizat până la vară
Publicat: 16/02/2021, 13:17

One United Tower S.A a obținut un împrumut de 50 de milioane euro din partea Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) pentru a finaliza o clădire de birouri pe locul unei foste locații industriale din zona Floreasca, București.

Conform unui comunicat transmis marți, scopul împrumutului este de a finanța costurile de dezvoltare ale „One Tower”, o clădire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixtă One Floreasca City, dezvoltat recent pe terenul unui fost șantier industrial din capitală.

Costul total al proiectului este de 54 de milioane euro. O parte din împrumut va fi utilizată pentru a refinanța costurile aferente dezvoltării proiectului până în prezent, suportate de acționari.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect ce reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, care va dezvolta oferta de infrastructură de afaceri de calitate din București. Suntem în mod special bucuroși pentru clientul nostru, deoarece acesta a fost premiat în mod repetat pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să-l susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Clădirea „One Tower”, care urmează să fie inaugurată în prima jumătate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbană care implică și o componentă rezidențială și vizează obținerea certificării globale WELL pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor. De asemenea, proiectul urmează să primească certificarea verde LEED Platinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru clădiri.

„Este o acțiune importantă și, în același timp, o premieră pentru grupul One, care a apelat până în prezent la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, a declarat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

One United Tower S.A. a fost înființată de One United Properties S.A în 2017, cu scopul de a dezvolta, construi și opera clădirea de birouri „One Tower”. One United Properties S.A a fost fondată în 2007 de Victor Capitanu și Andrei Diaconescu, doi antreprenori români. Compania este unul dintre cei mai mari și de succes dezvoltatori din România de proprietăți rezidențiale high-end, clădiri de birouri și de uz mixt, având o valoare de piață de peste 1,1 miliarde EUR și proiecte planificate care cuprind peste 2.000 de unități rezidențiale. Este primul dezvoltator imobiliar din România premiat la nivel internațional, obținând titlul de „Cea mai bună dezvoltare rezidențială sustenabilă” din lume, acordat în cadrul International Property Awards 2019-2020.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Cu sediul central în Salonic, Grecia, banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații