STATISTICI: Afacerile din comerț s-au majorat cu 5% în primele două luni din 2021. Care sunt principalele sectoare pe creștere

STATISTICI: Afacerile din comerț s-au majorat cu 5% în primele două luni din 2021. Care sunt principalele sectoare pe creștere
Publicat: 16/04/2021, 12:33

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) în termeni nominali a crescut în primele două luni din acest an faţă de perioada similară din 2020 cu 4,8%, relevă datele Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia se datorează creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+10,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,9%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,9%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+1,6%).

Pe de altă parte, au înregistrat scăderi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-9,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,7%, arată INS.

Sectoare pe creștere

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie brută în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+33,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+27,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,2%), comerţul cu ridicata nespecializat (+12,8%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,0%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,2%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+3,8%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,8%).

Citește și https://www.gandul.ro/actualitate/tranzactie-coca-cola-hbc-romania-preia-50-din-actiunile-platformei-de-comert-online-stockday-19610216

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,8%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie brută, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,0% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata nespecializat (+11,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,7%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,0%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+2,6%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,6%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-1,0%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu