TRANZACȚIE: Coca-Cola HBC România preia 50% din acțiunile platformei de comerț online Stockday

TRANZACȚIE: Coca-Cola HBC România preia 50% din acțiunile platformei de comerț online Stockday
Publicat: 02/04/2021, 14:08

Coca-Cola HBC România, liderul industriei locale de băuturi, a preluat 50% din acțiunile Stockday, platforma de comerț online business-to-business, dezvoltată de Heineken, unul din principalii jucători pe piața internă a berii.

Platforma va oferi peste 40 de mărci de băuturi din portofoliile celor doi producători, în urma acestui parteneriat, care a primit avizul din partea CE.

Astfel, platforma Stockday (lansată în urmă cu patru ani) care se adresează revânzătorilor, industriei HoReCa și Comerțului Tradițional, va asigura distribuția tuturor produselor din portofoliile ambelor companii, în București și alte 8 județe selectate.

Disponibilă 24/7, platforma online le va oferi clienților beneficii unice: acces direct la peste 40 de mărci de bere, cidru, băuturi răcoritoare carbonatate, sucuri, apă, energizante, ceaiuri, cafea și premium spirits, la campanii și promoții, precum și eficientizarea proceselor end-to-end derulate de clienți.

“Ca o recunoaștere a performanței și eforturilor depuse de echipa Stockday în ultimii ani, într-un business de pionierat pe piața locală, mergem mai departe, cu un nou pas, foarte important, în dezvoltarea sustenabilă și durabilă a companiei. Stockday va beneficia de investiții și know-how din partea ambilor producători, în vederea eficientizării și îmbunătățirii activității de distribuție a produselor către clienții din Retail Tradițional și HoReCa”, a declarat Virunga Mina, Stockday Business Unit Manager.

Asocierea în cadrul Stockday susține strategiile de business ale celor două companii, orientate tot mai mult spre oferte și servicii personalizate, care să sprijine nevoile de creștere ale clienților. Pornind de la noua realitate a pieței și tendințele de digitalizare, parteneriatul vizează eficientizarea și îmbunătățirea activității de distribuție a produselor către clienții din retailul tradițional și HoReCa.

“Investim constant în soluții inovatoare și durabile. Stockday reprezintă un instrument digital care oferă suport 24/7 în activitatea clienților noștri și o modalitate prin care aceștia își pot evalua și îmbunătăți performanța. Ne bucurăm să lucrăm alături de Heineken România și suntem convinși că astfel de parteneriate sunt benefice pentru dezvoltarea industriei în care activăm”, a declarat Jovan Radosavljevic, General Manager, Coca-Cola HBC România.

”La Heineken, ne mândrim cu istoria noastră în România, iar colaborarea cu clienții și partenerii se află în centrul activității noastre. Alături de distribuitorii noștri și clienții Modern Trade, acest nou parteneriat adaugă un nou nivel la route-to-market-ul nostru, prin faptul că Stockday oferă servicii extraordinare, diversitate și oferte competitive”, a precizat Dan Robinson, Managing Director, Heineken România.

Serviciile Stockday

Dezvoltată în 2017 de către Heineken România, platforma Stockday reprezintă un nou tip de route-to-market, online, care răspunde tendinței ascendente de digitalizare. Prin intermediul platformei, clienții au access direct la produsele din portofolile celor 2 producători, la campaniile și promoțiile acestora.

Platforma este un instrument disponibil 24/7, care are drept beneficiu principal eficientizarea proceselor end-to-end derulate de client: efectuarea comenzilor, vizualizarea stocurilor disponibile, implementarea campaniilor și a promoțiilor, efectuarea de plăți, vizualizarea statusului comenzilor.

4 fabrici Heineken

Heineken este compania producătoare de bere cu cea mai extinsă prezență din lume. Recunoscut pentru brandul Heineken®, grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, producătorul este prezent în peste 70 de țări, având peste 80.000 de salariați.

În România, Heineken oferă un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc). Compania are peste 1.100 de angajați în România și se aprovizionează de la furnizori locali cu peste 70% din ingrediente.

Coca-Cola HBC România, lider de piață

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2019 vânzări de peste 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă largă de băuturi răcoritoare, printre care băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea.

Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2019, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 574 milioane de euro, echivalentul a 0,26% din PIB-ul României.

În România, Coca-Cola HBC a fost desemnată cea mai sustenabilă companie pe plan local, pentru al cincilea an consecutiv (2016 – 2020), conform Romania CSR Index, studiu realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun