Litoralul pentru to(n)ți: Cazare de 740 lei pe noapte în Mamaia, acum, la început de septembrie

Litoralul pentru to(n)ți: Cazare de 740 lei pe noapte în Mamaia, acum, la început de septembrie
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 06/09/2022, 10:59

Chiar dacă suntem în septembrie și este în vigoare programul Litoralul pentru toți, sunt hoteluri înscrise care practică aceleași tarife ca în vârf de sezon.

De mai bine de o săptămână, din 28 august, a început programul social „Litoralul pentru toți”, ajuns la ediția cu numărul 41 și care durează până la finalul sezonului. În această perioadă, turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană.

Inițial, și-au anunțat participarea 27 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, dar până la data la care se va da startul programului, FPTR estima că se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri ce vor pune la dispoziția turiștilor un număr de circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

Totuși, un hotel de patru stele din Mamaia se promovează că este înscris în „Litoralul pentru toți”, dar prețurile sunt ca în sezon, potrivit tarifelor afișate.

Astfel, prețul este de 3.700 lei / 5 nopți = 740 lei / noapte. Are ultra all inclusive, ce-i drept, totuși, în Bulgaria – la Nisipurile de aur sau Sunny Beach – în sezon, tot cu ultra all-inclusive – te costa 300-400 lei / noapte, de asemenea – la un hotel de 4 stele.

Tarife mai mici cu 75% față de mijlocul sezonului

Tarifele prin programul „Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 75% mai mici față de cele din vârf de sezon, iar sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopți de cazare.

Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 41 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Detaliile privind hotelurile incluse în programul Litoralul pentru Toți se găsesc pe site-ul www.fptr.ro. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât și prin intermediul agențiilor de turism.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura federație patronală cu reprezentativitate legală la nivel de sector de activitate „turism, hoteluri restaurante”, având în componență societăți comerciale din turism care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajați, gestionând, într-o pondere covârșitoare, capital românesc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase