Marile lanțuri de hipermarketuri fac angajări în toată țara. Cerințele retailerilor și profilul candidatului ideal

Marile lanțuri de hipermarketuri fac angajări în toată țara. Cerințele retailerilor și profilul candidatului ideal
Publicat: 26/11/2014, 10:27
Actualizat: 21/03/2019, 00:21

Trei mari lanțuri de hipermarketuri din România fac angajări în mai multe orașe din țară. Auchan caută casieri, agenți de securitate, măcelari, brutari, cofetari și bucătari. Lidl angajează vânzători, șefi adjuncți de magazin și un șef de vânzări pentru București, iar Kaufland șefi și lucrători comerciali pentru un raioanele de brutărie și manageri de magazine.

Salariul mediu brut în lanțurile de hipermaketuri din România variază între 1.900 și 2.250 de lei, potrivit Ziarul Financiar. Salariile celor care lucrează la Kaufland și la Auchan au crescut în criză cu până la 60%.

Găsiți, mai jos, posturile disponibile și profilul candidatului ideal pentru fiecare dintre acestea.

AUCHAN

Auchan caută zece casieri pentru magazinele din București, Cluj-Napoca, Deva, Oradea, Sibiu și Timișoara. Candidatul ideal trebuie să fie, potrivit ofertei de angajare, „răbdător”, „calm” și „responsabil, cu foarte bune abilități de comunicare și relaționare”.

Se caută, de asemenea, zece agenți de securitate pentru magazinele din București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea și Timișoara. Aceștia trebuie să fi absolvit cel puțin zece clase și să aibă experiență în domeniu pazei bunurilor și valorilor. Candidații care aplică pentru aceste job-uri trebuie să știe să folosească un calculator. Viitorii angajați vor lucra în două schimburi.

În Bacău, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu-Mare, Sibiu și Timișoara se caută măcelari, brutari, cofetari și bucătari cu experiență. Candidații trebuie să fi absolvit zece clase și o școală profesională de profil sau să aibă o diplomă de calificare în domeniu.

Auchan controlează unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România. Anul trecut, Auchan România a trecut însă pe pierderi, de 90,5 milioane de lei, după achiziționarea celor 20 de hipermarketuri Real. În 2013, 5.409 români lucrau pentru retailerul francez.

LIDL

Retailerul german vrea să angajeze vânzători în magazinele din Pitești, Sibiu, Bârlad, Suceava, Blaj, Sebeș, Mediaș, Galați, Târgu Neamț, Drobeta-Turnu Severin. Posturi disponibile de vânzători există și în Capitală la hipermarketurile Lidl din Voluntari, de pe Bulevardele Timișoara și Iuliu Maniu și din zona Valea Cascadelor.

Pachetul salarial este, potrivit ofertei de muncă, „atractiv și peste medie”. Experiența în domeniu reprezintă un avantaj la angajare.

Candidatul ideal trebuie să dea dovadă de „punctualitate și rezistență la stres” și să aibă „capacitatea de a lucra cu plăcere într-o echipă”.

Cei de la Lidl caută și persoane care să ocupe funcția de șef adjunct de magazin pentru hipermarketurile din Râmnicu Vâlcea și București – Pallady, Morarilor, Tarcău. Absolvenții de studii superioare și persoanele cu experiență profesională în domeniul comercial vor avea mai multe șanse la angajare.

Retailerul german căută și un șef de vânzări pentru zona București. Acesta trebuie să se ocupe de conducerea și de coordonarea magazinelor din aria sa, dar și de planificarea, organizarea și verificarea activităților acestora.

Candidatul ideal trebuie să fie absolvent de studii superioare, de preferință în domeniul economic, comercial, tehnic sau în industria alimentară, și să dețină un carnet de conducere categoria B. Este important, totodată, ca acesta să cunoască o limbă străină de circulație internațională, de preferat germana sau engleza.

Pe lângă salariu, viitorul angajat Lidl va primi o mașină de serviciu, un iPad și un telefon mobil.

Circa 3.800 de români lucrează, în prezent, pentru rețeaua retailerului german.

KAUFLAND

Germanii de la Kaufland angajează șefi pentru raioanele de brutărie din hipermarketuri aflate în Cluj-Napoca și Ploiești. Aceștia trebuie să aibă studii medii și o experiență de peste trei ani în domeniu. Viitorii angajați trebuie să știe, totodată, să utilizeze un calculator.

Tot la Kaufland sunt scoase la concurs zece job-uri de lucrător comercial în brutărie, un job de operator calculator și cinci posturi de manager de magazin. Candidații care vor să aplice pentru posturile de manager trebuie să fie absolvenți de studii superioare, cu expeiență în domeniu de cel puțin doi ani, și să cunoască limba engleză sau germana.

Kaufland a înregistrat, în 2013, un profit net de 331 de milioane de lei, în creștere cu peste 20% față de anul anterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere