Mediafax Talks about Aviation. Ramona Mănescu: Heinzmann rămâne director general la Tarom

Mediafax Talks about Aviation. Ramona Mănescu: Heinzmann rămâne director general la Tarom
Publicat: 12/11/2013, 11:28
Actualizat: 29/07/2014, 19:31

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a anunțat marți că actualul manager privat al Tarom, Christian Heinzmann, își va duce mandatul până la capăt.

„Atâta timp cât noul Consiliu de Administrație are mandat să anuleze acel act adițional făcut fără respectarea statutului și prevederilor legale, domnul Heinzmann va rămâne. El este sprijinit de noul CA pentru a implementa planul de management. Bineînțeles, așteptăm și rezultatele”, a declarat Mănescu la conferința Mediafax Talks about Aviation.

Prin actul adițional la care a făcut referire ministrul Transporturilor, fostul CA al companiei Tarom a scurtat de la patru ani la un singur an mandatul directorului general, urmând ca acesta să expire pe 19 noiembrie.

La începutul săptămânii trecute, ministerul Transporturilor a revocat din funcție întregul Consiliu de Administrație al companiei Tarom, pe fondul conflictului între membrii acestuia și CEO-ul privat.

Din noul Consiliu de Administrație al Tarom fac parte Dante Stein – consilier al premierului, Manuel Donescu – secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing și Răzvan Filipescu – președintele Autorității Naționale pentru Turism.

Tarom publicase anterior un anunț prin care anunța că vrea să recruteze patru manageri, pentru pozițiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operațiuni (COO) și comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase