MEDIAFAX TALKS ABOUT ENERGY. Rovana Plumb și reprezentanții ministerului Economiei discută despre reforma în energie

MEDIAFAX TALKS ABOUT ENERGY. Rovana Plumb și reprezentanții ministerului Economiei discută despre reforma în energie
Publicat: 26/09/2012, 12:47
Actualizat: 29/03/2019, 17:32

Reforma în energie va fi principala temă pe care reprezentanți ai Ministerului Economiei, alături de Rovana Plumb – ministrul Mediului, o vor aborda, miercuri, începând cu ora 14.30, la cea de-a opta conferință „Mediafax Talks about Energy”, care va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas.

Din partea Ministerului Economiei vor fi prezenți secretarul de stat Nicolae Rotileanu și directorul pentru politici energetice Alexandru Săndulescu.

Conferința este organizată de Agenția de presă Mediafax în parteneriat cu Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), printre lectorii invitați figurând șeful OPSPI Remus Vulpescu, Valentin Mircea – vicepreședinte Consiliul Concurenței, Luca D”Agnese – Country Manager Enel România, Ștefan Botezatu – partener coordonator practică energie la Kinstellar, Adrian Borotea – director Afaceri Corporatiste CEZ România, Lucian Anghel – președinte Bursa de Valori București și economist șef BCR și Niculae Havrileț – președinte ANRE.

Strategia energetică a României este un subiect care a fost discutat de-a lungul anilor, dar o astfel de strategie nu a fost finalizată și aprobată prin hotărâre de Guvern, participanții la conferință urmând să discute despre ce conține, cum și când ar trebui pusă în practică.

Amânarea cu un an de către Guvern a vânzării de pachete minoritare și privatizarea companiilor de stat sunt alte teme care vor fi discutate, important fiind dacă actualul Executiv va reuși să respecte noile termene din acordul convenit cu FMI.

Calendarul liberalizării pieței energetice negociat cu FMI, impactul asupra consumatorilor casnici și industriali, dar și măsurile care vor fi luate de Guvern pentru limitarea efectelor negative ale liberalizării sunt, de asemenea, subiecte de dezbătut la conferință.

Participanții vor vorbi și despre prețul carburanților, respectiv ce anume a influențat creșterea continuă și unde se estimează că se va ajunge la finele anului 2012.

Conferința are ca partener principal Enel România, alături de care sunt OMV Petrom, Kinstellar, Econet România și este organizată cu sprijinul Structural Consulting Group.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informație generală și de afaceri din România. Înființată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group și are peste 2.000 de clienți din mass-media, sectorul public și cel de afaceri. Printre produsele și serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de știri și fotografie de presă, înregistrări audio cu declararații și interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă și de distribuție de comunicate de presă, anuare de specialitate, conținut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct și consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informațiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferințe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziție un forum de dezbatere despre subiecte și probleme arzătoare, precum și o modalitate de dialog cu autoritățile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii